Sindssygt flotte mikroskopbilleder

Olympus udråber hvert år de bedste mikroskopbilleder, men 2013 har virkelig noget særligt at byde på. Man kan eksempelvis se en flagermus på fosterstadiet, der putter sig i sin vinge

(Arkivfoto)
(Arkivfoto)

Det farverige liv i mikro-land bliver hvert år belønnet med Olympus' BioScapes 'Digital Imaging Competition'-fotopris. Igen i år er vinderne en betagende samling af fotos fra de smukke verdener, forskerne kigger ind i, når de stikker øjnene i mikroskopet.

I et betagende galleri hos Videnskab.dk kan du for eksempel se en kødædende havplante hale sit bytte ind, et flagermusefoster, der putter sig, og en en-cellet ferskvandsalge

Fælles for en del af billederne er, at de er blevet forstærket ved hjælp af lysmikroskopi og ved at tilsætte farver.

Den samlede vinder blev i 2013 Igor Siwanowicz' billede af den kødædende plante,Utricularia gibba, som kan ses herover. Plantens navn er på engelsk humped bladderwort, som på dansk kan oversættes til noget a la oppustet blærevorte.

Igor Siwanowicz, der er neurobiolog ved the Howard Hughes Medical Institute's Janelia Farm Research Campus, fik sidste år en tredjeplads i konkurrencen.

BioScapes-fotokonkurrence blev i år afholdt for 10. år i træk. Vinderne blev fundet blandt over 2.000 indsendte billeder, som du kan se et udpluk af ved at bladre gennem galleriet hos Videnskab.dk.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Se verdens smukkeste mikroskopbilleder

Smukke fotos: Se verden gennem mikroskop

Årets flotteste videnskabelige foto

0 kommentarer
Vis kommentarer