IT-milliardær finder legendarisk raketskrot på havets bund

Amazon-stifteren Jeff Bezos har fundet raketmotorerne fra Apollo 11-missionen

Dette foto fra Bezos Expeditions viser en F1-raketmotor på bunden af Atlanterhavet. (Foto: AP/Bezos Expeditions)
Dette foto fra Bezos Expeditions viser en F1-raketmotor på bunden af Atlanterhavet. (Foto: AP/Bezos Expeditions)

IT-milliardær Jeff Bezos, der er en inkarneret rumfartsentusiast, oplyser, at han har fundet raketmotorerne, der for mere end 40 år siden skød månemissionen Apollo 11 ud i rummet.

Jeff Bezos fortæller, at hans opdagelsesteam ved hjælp af avanceret sonar har fundet motorerne i Atlanterhavet på 4300 meters dybde.

- Vi har fundet et undersøisk drømmeland - en utrolig have med F1-motorer, som fortæller historien om en voldsom afslutning, skriver Amazon-stifteren på bloggen Bezos Expeditions.

Apollo 11 var den første bemandede månelanding, hvor astronauten Neil Armstrong satte sine fødder på månen 20. juli 1969.

F-1-motorerne blev brugt til at skyde Saturn V-raketten, der bar Apollos landingsmodul, ud af jordens atmosfære. Efter motorerne havde gjort deres pligt, faldt de som planlagt i havet.

Læs: Apollo-astronauter efterlod bæ på månen

Jeff Bezos kalder motorerne for et ’moderne vidunder’, der havde 32 millioner hestekræfter og brændte 2720 kilo brændstof af i sekundet.

- Jeg var fem år gammel, da jeg så Apollo 11 på tv, og det bidrog uden tvivl til min store interesse for videnskab, ingeniørkunst og opdagelse, skriver han.

- Vi kender endnu ikke disse motorers tilstand. De ramte havet med stor kraft og har ligget i saltvand i mere end 40 år. På den anden side: det er noget solidt kram, så vi får se.

Hvis det lykkes at bjærge en eller flere raketmotorer, vil Bezos bede NASA om tilladelse til at udstille dem på et luftfartsmuseum i Seattle, hvor Amazon har hovedkvarter.

1 af 3 Raketmotorerne ligger på 4300 meters dybde. (Foto: AP/Bezos Expeditions)
2 af 3 Amazon-stifteren Jeff Bezos har selv finansieret ekspeditionen, der har opsporet raketmotorerne. (Foto: AP/Bezos Expeditions)
3 af 3 Dette foto fra Bezos Expeditions viser en F1-raketmotor på bunden af Atlanterhavet. (Foto: AP/Bezos Expeditions)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere