Derfor virker din rynkecreme ikke

Det er spild af penge, at smide tusindvis af kroner efter dyre rynkecremer.

Ikke alle bryder sig om alderens tegn. Derfor investerers der verden over milliarder af kroner i anti-rynkecremer. (Foto Claus Lunde, Polfoto)
Ikke alle bryder sig om alderens tegn. Derfor investerers der verden over milliarder af kroner i anti-rynkecremer. (Foto Claus Lunde, Polfoto)

Et nyt forskningsprojekt fra Syddansk Universitet viser, at du spilder dine penge, når du køber dyre cremer til at sende rynkerne på flugt.

Det skyldes, at liposomerne der ofte bruges som transportstof i cremerne, slet ikke kan transporterer de aldersbetvingende ingredienser ned i huden.

Undersøgelsen viser, at i stedet for at bryde igennem hudens beskyttende barrierer, nedbrydes de transporterende liposomer med det samme, de rammer huden.

- Hudens opgave er at blokere og forhindre udefra kommende stoffer i at trænge ind i kroppen. Derfor afviser den stort set alt, der forsøger at trænge igennem den, siger professor Luis Bagatolli fra Syddansk Universitet til Daily Mail

Rynkecreme-industrien forsøger ellers ivrigt at overbevise de mange millioner kunder om cremernes gennemtrængende effekt. Men det er ifølge Luis Bagatolli ingen let opgave for producenterne at finde formler, der kan bringe deres fugtende og opstrammende ingredienser ned i hudens dybelag.

- Vi har nu bevist, at liposomerne ikke kan transportere stofferne ned i huden, påtrods af nogle meget insiterende reklamer fra industriensside, siger Luis Bagatolli

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere