Asteroide kommer faretruende tæt på Jorden

Asteroide passerer Jorden i 27.700 kilometers højde

Hold på hat og briller: en asteroide vil i næste uge komme faretruende tæt på Jorden. Ifølge den amerikanske rumfartsadministration Nasa vil der blive tale om det tætteste 'forudsete møde' nogensinde for et så stort objekt.

Asteroiden, der tilfældigvis er blevet set af astronomer, da den passerede i februar sidste år, vil i næste uge mellem den 14. og 15. februar kun være 27.700 kilometer over Jordens overflade.

Læs mere om det her

- Men der er intet at frygte, understreger Nasa i en erklæring.

Asteroiden passerer uden for Jordens atmosfære, men er tættere end de fleste vejr- og kommunikationssatellitter.

- Denne asteroides kredsløb er så velkendt, at vi kan sige med sikkerhed, at selv med en vis usikkerhed for kredsløbet, så kan den ikke kommer tættere end 27.700 kilometer på Jorden, sige Donald Yeomans fra Nasa.

Det forudsiges, at asteroiden vil passere gennem Saturns ringe. Den 15. februar omkring 21.24 vil den passere hen over Det Indiske Ocean. Med et lille teleskop vil den kunne ses fra Østeuropa, Australien og Asien, siger astronomer.

Asteroiden måler 45 m i diameter.

Han siger, at hvis Jorden blev ramt af et objekt af denne størrelse ville det udslette store områder, men der ville ikke blive tale om en global katastrofe.

Nasa anslår, at en mindre asteroide i denne størrelsesorden kommer tæt på Jorden hvert 40. år i gennemsnit. Jorden bliver ramt i gennemsnit en gang for hver 1200 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere