Felix: Troede det var en joke

Det blev ikke til noget verdensrekordforsøg for østrigske Felix Baumgartner - Det passede ham på ingen måde.

Felix Baumgartner fik ikke lov til at dratte 36 kilometer ned igennem atmosfæren. (Foto: AP)
Felix Baumgartner fik ikke lov til at dratte 36 kilometer ned igennem atmosfæren. (Foto: AP)

Alt var klappet og klart, og så fusede det alligevel helt ud.

Felix Baumgartner var på ingen måde tilfreds med gårsdagens beslutning om at udskyde hans spektakulære rekordforsøg, hvor han skulle forsøge at bryde igennem lydmuren uden mekaniske hjælpemidler.

Den østrigske vovehals skulle have sprunget ud i faldskærm fra 36.576 meters højde og på vej ned have smadret igennem lydmuren og fire verdensrekorder. Men det blev som bekendt ikke til noget for den 43-årige ekstremsportsudøver.

- Da Art (Thompson, red.) fortalte mig, at vi blev nødt til at aflyse missionen, der troede jeg, det var en joke, forklarer han i en pressemeddelelse og fortsætter:

Læs også:

Videnskab & teknik - 9. okt. 2012 - kl. 20:15 Spring fra 36 km AFLYST ... indtil videre

- Jeg tænkte: 'Det kan ikke være rigtigt, forholdene var gode'. Jeg kunne jo ikke gennemskue, hvad der skete med ballonen, for jeg var inde i kapslen. Jeg kunne på ingen måde tro det (at missionen blev aflyst, red.), siger han videre.

På sin Facebook-profil skriver han videre:

- Heldet var ikke på vores side i dag. Det startede næsten perfekt. Jeg sad i min kapsel og var parat til at blive sendt op, og så kommer den støvdjævel og dræber ballonen. Men vi trykker på genstart-knappen og gør os klar til den næste omgang. Hold jeres fingre krydsede, lyder det.

Indtil videre planlægger Red Bull og holdet bag det opsigtsvækkende rekordforsøg at forsøge igen på torsdag. I dag er komplet udelukket, fortæller Art Thompson, der er den tekniske chef på projektet.

Læs også:

Videnskab & teknik - 9. okt. 2012 - kl. 15:59 Red Bull: Går noget galt slukkes signalet Samfund - 26. jul. 2012 - kl. 09:33 TV: Vovehals i frit fald med 800 kilometer i timen
Videnskab & teknik - 9. okt. 2012 - kl. 15:59 Red Bull: Går noget galt slukkes signalet
Samfund - 19. mar. 2012 - kl. 08:53 TV: Udspring fra 21 kilometer var 'bare' en test

- Onsdag er totalt udelukket af flere forskellige årsager. Lige nu ser det ud som om, at torsdag kan være en mulighed. Vi skal analysere det og få en idé om, hvilke muligheder der er, forklarer han på Red Bulls hjemmeside.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen