Facebook afslører: Er din ven psykopat?

Det kan måske være meget rart at vide, om folk i ens omgangskreds har psykopatiske tendenser. Det kan man nu afsløre ved at analysere deres statusopdateringer på Facebook

(Foto: AP/Joerg Koch)
(Foto: AP/Joerg Koch)

Analyser af statusopdateringer på Facebook kan bruges til at afsløre psykopatiske personlighedstræk.

Det skriver Forskning.se ifølge Videnskab.dk

Forskere på Sahlgrenska Akademi og Lunds Universitet i Sverige har udført psykologiske personlighedstests af 300 amerikanske forsøgsdeltagere. De samme 300 menneskers statusopdateringer er blevet analyseret.

Forskerne bag, skriver i studiet, at statusopdateringer er ligeså gode redskaber til at afsløre personlighedstræk, som de psykologiske personlighedstests.

- Facebook har revolutioneret, hvordan mennesker samspiller på internettet, og det giver unikke muligheder for psykologisk forskning, siger psykolog Danilo Garcia, der forsker på Sahlgrenska Akademi.

Læs også hos Videnskab.dk: Forskere: Stop med at flashe billeder af din mad på Facebook

Nogle af de træk, som statusopdateringerne kunne afsløre, var narcissistiske og neurotiske træk. De opdateringer, der gav udslag for narcissisme, gik på at fremhæve egne gode egenskaber, mens de typisk erklærede at andre ikke forstod, hvad verden gik ud på.

De neurotiske personlighedstræk blev blandt andet vurderet ud fra, hvor mange venner personenerne havde på facebook, og hvor ofte de opdaterede deres status.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Facebook får os til at føle os som tabere

Hvorfor bliver vi afhængige af Facebook

Internettet ændrer din hjerne

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere