Pingvinforskere reddet efter helikopterstyrt

En pilot og to forskere overlevede helikopterstyrt på Antarktis, men måtte vente et døgn på hjælp

To forskere og en pilot er kommet alvorligt til skade og måtte tilbringe næsten 24 timer i iskolde temperaturer, mens de ventede på hjælp 150 sømil fra den australske base i Antarktis.

De tre personer var på vej tilbage fra en undersøgelse af en pingvinkoloni, da deres helikopter forulykkede søndag aften.

En medfølgende helikopter landede straks efter ulykken, og der blev derefter sørget for at holde de tre tilskadekomne varme og i sikkerhed, indtil en redningsaktion blev mulig.

På grund af dårligt vejr blev det først muligt at flyve sent mandag aften, og der skulle tre luftfartøjer til for at få hele holdet hjem igen.

De tilskadekomne er ved at blive undersøgt af lægeholdet ved den australske base, og det er endnu uvist, om det bliver nødvendigt at overføre dem til Australien.

Skadet rygsøjlen
Det forlyder, at mindst en af personerne har skadet rygsøjlen. De var dog alle ved bevidsthed, da de kom tilbage til basen.

- De er alle tre i en stabil tilstand, meddeler den australske base.

Den australske miljøminister, Greg Hunt, har rost basen for at reagere hurtigt efter ulykken.

- Deres hurtige reaktion og præcise planlægning sikrede, at der blev taget godt hånd om de tilskadekomne, og at de var i sikkerhed under hændelsen, siger han.

- Ulykken er en påmindelse om de udfordringer, som forskere står overfor i dette miljø.

Årsagen til helikopterulykken er uvis og vil blive undersøgt nærmere.

0 kommentarer
Vis kommentarer