And blev forsøgt voldtaget i 47 minutter

En forsker har skrevet om verdens første nekrofile, homoseksuelle andrik - og fremviser en and, der blev forsøgt voldtaget i 47 minutter

(Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Hvordan klarer en hel spidsmus rejsen gennem menneskets fordøjelsessystem? Findes der homoseksuelle, nekrofile ænder? Og kan opera få mus til at leve længere efter en hjertetransplantation?

Det er alle sammen spørgsmål, som publikummet i festsalen på Københavns Universitet fik svar på, da tre Ig Nobelprismodtagere for nyligt gæstede København.

Et af forskningsprojekterne omhandlede verdens første homoseksuelle nekrofile and. Se en video med den nekrofile andrik og det stakkels offer hos Videnskab.dk.

Ig Nobelprisen hylder hvert år de 10 mest gakkede forskningsresultater, og selvom det kan lyde åndssvagt, så er det vigtigt, at forskning bliver formidlet på forskellige måder, mener en professor.

- Jeg synes, at det er vigtigt at præsentere videnskab på forskellige måder. Vi har traditionelle Nobelpriser for forskning, men Ig Nobel er priser for ting, som er en lille smule skørt, og det skal der også være plads til, siger Ole John Nielsen, der sammen med Carlsbergs Mindelegat har fået Ig Nobel-showet til Københavns Universitet.

Læs også hos Videnskab.dk: Ig Nobel: Se de 10 mest gakkede forskningsprojekter

Ig Nobelpriserne blev grundlagt af den amerikanske forfatter Marc Abrahams tilbage i 1991, og formålet har fra starten været at få folk til at grine - og derefter tænke.

- Ig Nobelpriserne bliver givet til forskning, der både kan få folk til at grine, men også gøre, at folk en uge senere stadig tænker over det og har lyst til at fortælle det videre til deres venner, siger Marc Abrahams.

Læs også hos Videnskab.dk: Forskere: ’Englefisse’ er ikke farligt

I festsalen på Københavns Universitet var publikum ved at dø af grin, da den hollandske forsker Kees Moeliker, med en udstoppet andrik i hånden, fortalte, hvordan han til sin skræk observerede det første tilfælde af en homoseksuel, nekrofil and.

Ifølge Kees Moeliker fløj en andrik ind i ruden på hans kontor, og da han kiggede ud af vinduet, så han, at den døde andrik blev forsøgt voldtaget i 47 minutter af en anden andrik.

Kees Moeliker gemte sine noter om den homoseksuelle, nekrofile and i seks år, før han skrev en videnskabelig artikel om andrikken med hang til dødt kød. Han modtog i 2003 en Ig Nobelpris for sin artikel.

Læs hos Videnskab.dk: Porno slukker en del af kvindens hjerne

0 kommentarer
Vis kommentarer