A-mennesker lyver for fulde gardiner om aftenen

Står du helst tidligt op om morgenen? Så har du formentlig mest tendens til at lyve og snyde, når trætheden melder sig i de sene aftentimer

Står du helst tidligt op om morgenen - eller nyder du tiden under dynen så længe som muligt? Det siger noget om din ærlighed om aftenen, viser ny undersøgelse. (Polfoto)
Står du helst tidligt op om morgenen - eller nyder du tiden under dynen så længe som muligt? Det siger noget om din ærlighed om aftenen, viser ny undersøgelse. (Polfoto)

Morgenfriske mennesker bærer rundt på en lille hemmelighed, som nu er blevet afsløret i et nyt studie:

For hvis man skal tro resultaterne fra en ny amerikansk undersøgelse, lyver og snyder de kære A-mennesker, når de begynder at blive trætte om aftenen. Det skriver Videnskab.dk, hvor du også kan læse, hvordan det forholder sig for B-mennesker.

Så forskellen på A og B-mennesker er ikke bare, hvor morgenfrisk man er.

Læs også på Videnskab.dk: Derfor vågner du op med ’jern’ på

I undersøgelsen fandt forskerne en sammenhæng mellem, hvor etisk forsøgspersonerne opførte sig og deres fortrukne tid på døgnet. Natteravnene opførte sig mest etisk om aftenen, mens morgenmenneskerne var mest etiske om morgenen, skriver BBC.

- Om morgenen er ’aftenmennesker’ mere uetiske end morgenmennesker, skriver forskerne i undersøgelsen ifølge BBC.

Læs også på Videnskab.dk: Hvorfor bliver man træt efter en orgasme?

De amerikanske forskere nåede frem til deres resultater ved at undersøge knap 200 menneskers adfærd. Forsøgsdeltagerne blev sat til at lave forskellige problem-løsnings-opgaver og spil - uden at de vidste, at det i virkeligheden var deres ærlighed, som blev testet.

Forskeren Sunita Sah fra Harvard University siger til BBC, at den nye undersøgelse kan have betydning for arbejdspladser, som er afhængige af etiske beslutninger og ærlighed.

Læs også på Videnskab.dk: Snorker mænd mindre efter sex?

0 kommentarer
Vis kommentarer