Astrofysiker efter UFO-rygter: Ring, når du får en middagsinvitation fra en alien

Den berømte astrofysiker Neil DeGrasse Tyson giver ikke meget for nye rygter om, at Pentagon stadig er på UFO-jagt i Solsystemet

- Nej! Den amerikanske astrofysiker, Neil deGrasse Tyson, frygter ikke umiddelbart en invasion fra det ydre rum! Foto: AP/Charles Sykes
- Nej! Den amerikanske astrofysiker, Neil deGrasse Tyson, frygter ikke umiddelbart en invasion fra det ydre rum! Foto: AP/Charles Sykes

 Denne video blev frigivet i forbindelse med offentliggørelsen af 'The Advanced Aviation Threat Identification Program' (Video: tothestarsacademy)

Internationale medier har for nylig rapporteret, at Pentagon så sent som i 2007 har haft et UFO-studie stablet på benene kaldet 'the Advanced Aviation Threat Identification Program'.

Men selvom det har givet anledning til nye UFO-spekulationer, er den amerikanske astrofysiker Neil deGrasse Tyson ganske rolig. Det skriver det amerikanske nyhedsstation CNN ifølge Videnskab.dk

- Ring til mig, når du har fået en middagsinvitation af en alien. Beviserne for, at aliens skulle besøge Jorden, er så sølle, at jeg ikke har nogen videre interesse, sagde Neil deGrasse Tyson til CNN i nyheds-TV-programmet 'New Day' 20. december.

Læs mere på Videnskab.dk: Nu ved vi mere om objektet, der kom susende fra en fremmed stjerne

Det var ellers en stor historie, da medier i oktober kunne skrive, at forskere for første gang nogensinde havde observeret et objekt fra en fremmed stjerne flyve igennem vores solsystem.

Astronomer var lidt uenige om størrelsen på objektet, men der var ikke den store tvivl om, at det 'bare' var et objekt og ikke aliens, der lagde vejen forbi.

Nyheden om, at selve Pentagon så sent som i 2007 har været på UFO-jagt gav dog fornyet liv til spekulationerne om liv på det fremmede objekt – en tankegang, som den amerikanske astrofysiker prompte har skudt ned.

Læs mere på Videnskab.dk: Stephen Hawking: Stop alle forsøg på at kontakte aliens

Neil deGrasse Tyson er blandt andet kendt som værten på TV-programmet 'Cosmos: A Spacetime Odyssey', som er efterfølgeren til Carl Sagans videnskabelige serie om rummet fra 1980.

Ifølge den amerikanske astrofysiker er universet i forvejen fyldt med mysterier, og det er dem, videnskabsfolk lever for at undersøge.

Neil deGrasse Tyson slår samtidig fast, at 'bare fordi man ikke ved, hvad man kigger på, betyder det ikke, at det er intelligente aliens fra en anden planet,' skriver CNN ifølge Videnskab.dk.

Andre artikler på Videnskab.dk

Derfor er Danmarks sundhedsvæsen både bedre og billige end USA’s

Hvad skaber vores årstider?

Studie: Interessen for sex stiger ved juletid

250 kommentarer
Vis kommentarer