Derfor er natteravne mere intelligente end folk der står tidligt op

Forskere har fundet en forbindelse mellem sene søvnmønstre og intelligens

Natteravne er både klogere og rigere, hvis man skal tro forskningen. Foto: Colourbox
Natteravne er både klogere og rigere, hvis man skal tro forskningen. Foto: Colourbox

’Åh nej, er klokken allerede 3!?’

Har du for vane at komme til at sidde vågen indtil skyggerne er blevet virkelig lange, så er der ingen grund til at gå i panik. Ifølge forskere kan det være et tegn på intelligens.

Det er et britisk forskerhold, der for år tilbage ifølge Daily Mail undersøgte tendensen, og nåede frem til, at de, der bliver oppe i lang tid, har tendens til at være klogere end folk, som går tidligt i seng og står tidligt op.

Det vurderede forskerne ud fra en teori om, at intelligente mennesker har større tilbøjelighed til at tilegne sig evolutionære værdier, som at blive længere oppe om natten. Vores forfædre gik hovedsageligt tidligt i seng for at stå tidligt op, så folk, der er i stand til at holde sig vågne i de sene nattetimer er altså, ifølge de britiske forskere, bedre til at tilpasse sig et moderne liv. Teorien blev testet på 132 amerikanske skoleelever, som blev udspurgt om deres nattevaner og fik testet deres intelligens.

En anden undersøgelse foretaget af eksperter fra universitetet i Madrid, viser desuden, at natteravne har større tilbøjelighed til at blive rige, skriver det britiske medie.

Her testede man omkring 1000 teenagere og fandt ud af, at de, som foretrak at være længe oppe, udviste den form for intelligens, som forbindes med højtprofilerede jobs og højere indkomst.

’Morgenmennesker’, viste undersøgelsen, fik dog som regel en bedre karakter til eksamener – muligvis fordi eksamenerne bliver afholdt på et tidspunkt, som ikke passer til en natteravn.

Vidste du i øvrigt, at du ikke må gå på toilettet, hvis du vågner om natten?

13 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere