Derfor får vi aldrig besøg: Aliens kan være fanget

Den høje tyngdekraft på de fleste andre planeter uden for Solsystemet kan have fanget intelligente rumvæsener på deres planeter, mener forskere.

Når man snakker om at få besøg af aliens fra andre galakser, er det ikke typisk tyngdekraften, snakken falder på. Men det burde den måske.

Det skriver NBC News ifølge Videnskab.dk.

Et nyt studie stiller nemlig spørgsmålstegn ved, om aliens overhovedet ville kunne komme væk fra deres planeter, fordi tyngdekraften er for stærk.

Læs mere på Videnskab.dk: Forskere har løst mysteriet bag bizart ’Alien-skelet’

Langt de fleste af de exoplaneter – planeter, der kredser om andre stjerner end vores egen – er nemlig større end Jorden, og derfor er tyngdekraften også kraftigere.

Helt præcist er disse super-jordkloder typisk 1,2 til 2 gange større end Jorden.

Og hvis en planet også har dobbelt så stor masse som vores, vil alle veje det dobbelte.

Læs mere på Videnskab.dk: Mystiske signaler fra gådefuld stjerne starter rumvæsen-rygter

Det er Seth Shostak, seniorastronom hos SETI Instituttet i Californien, der har skrevet artiklen hos NBC News, og han laver en sammenligning med en Falcon Heavy-raket fra SpaceX, der vejer 1.500 ton.

- På de største af super-jordkloderne (dobbelt størrelse af Jorden og med otte gange større masse) ville en opskaleret Heavy veje 15.000 ton for at komme lige så langt ud,-  skriver Seth Shostak på NBCnews.com ifølge Videnskab.dk.

Men det er ikke en umulig opgave, siger han. Desuden betyder en høj tyngdekraft en tykkere atmosfære, der igen kan være skyld i, at luftfart er blevet udviklet hurtigere.

Samtidig kan en større planet måske også betyde flere arter, hvoraf flere kan være intelligente som mennesket.

Andre artikler på Videnskab.dk

Mand med alien-hånd kan ikke styre sine bevægelser

Hvordan ville liv i rummet se ud?

Rum-ballade: Kæmpe diskokugle gør verdens astronomer vrede

114 kommentarer
Vis kommentarer