Dette fly skal flyve jorden rundt uden brændstof

Schweizisk solcelle-fly starter mandag morgen en rejse, der skal føre flyet hele jorden rundt

Video: AP

Kan man komme jorden rundt i et fly uden at bruge så meget som en enkelt dråbe brændstof?

Det mener schweiziske André Borschberg, der er stifter af selskabet Solar Impulse, og mandag morgen er han gået i gang med at bevise det.

Her lettede han nemlig i flyet Solar Impulse 2 fra lufthavnen i Abu Dhabi på en rejse, der skal føre ham verden rundt alene ved hjælp af solcelleenergi. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Flyet kan i sit nuværende stadie kun transportere en enkelt person, og Borschberg skal løbende skiftes til at flyve flyet med medstifteren Bertrand Piccard.

Ifølge de to piloter er målet med turen at skabe opmærksomhed omkring at erstatte gamle forurenende teknologier med nye og effektive teknologier.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Seks dage over Atlanten
Efter planen skal flyet foretage sin foreløbig første landing i Muskat i Oman efter 10 timers flyvning. Andre dele af flyveturen, så som at flyve over Atlanterhavet eller Stillehavet vil tage op til seks dages flyvning i træk. Hele jordomrejsen ventes at tage månedsvis at gennemføre, og målet er, at flyet atter skal stå i Abu Dhabi i juli eller august.

Solar Impulse to er bygget af kulfiber og har indbygget 17.248 solceller i vingerne, som tilfører ny energi til flyets fire lithium-polymer batterier.

Flyet har et vingefang på 72 meter, hvilket er mere end en Boeing 747. Til gengæld vejer flyet ikke meget mere end en bil, idet det vejer 2,3 ton.

Foto: AP
Foto: AP
 

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere