Din landsdel afslører, hvor ofte du er til lægen

En ny opgørelse viser, at der er stor geografisk forskel på, hvor tit danskerne opsøger deres praktiserende læge. Er du midt- eller sønderjyde går du højst sandsynligt mere til læge, end en københavner

Modelfoto: Colourbox
Modelfoto: Colourbox

De praktiserende læger i København og omegn har færre konsultationer med borgerne end deres kolleger i Syd- og Midtjylland. Det skriver Statens Institut for Folkesundhed i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk.

Videnskab.dk kan du på et Danmarkskort se, hvor ofte man går til lægen, der hvor du bor.

Ikke entydig årsag
Undersøgelsen peger ikke på en entydig årsag til, at der er forskel på, hvor ofte danskerne tager kontakt til deres læge.

- Der kan være forskel i, hvor syge borgerne er i de forskellige kommuner, hvor langt borgeren har til lægen og lægens ventetider. Der kan også være en kulturel forskel i, hvornår man søger læge, og endelig kan der være forskel i tilgængelighed til speciallæger, siger professor Annette Kjær Ersbøll fra Statens Institut for Folkesundhed i pressemeddelelsen.

Læs mere på Videnskab.dk: Højtuddannede går sjældent til læge

Kontakt mellem fem og otte gange
Borgere i Sønderborg og Randers Kommune, bornholmere og borgerne i de sydsjællandske kommuner tager i gennemsnit kontakt til lægen mellem syv og otte gange om året.

Læs mere på Videnskab.dk: Fattige går sjældent til læge

Anderledes forholder det sig i kommuner som Gentofte, Dragør, Frederiksberg og Glostrup, hvor borgerne i gennemsnit kontakter deres læge mellem fem og seks gange om året.

Andre artikler på Videnskab.dk

Hormonindsprøjtning kan gøre dig seksuelt opstemt

Er det traumatisk at blive født?

Forsker: Tab dig effektivt med simpel, matematisk slankekur

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere