Er det spaghettimonstret? Mærkeligt dyr fundet på havbunden

Havdyret har en vis lighed med Pastafari-bevægelsens gud

Hvis tilhængere af Pastafari-bevægelsen har svært ved at få armene ned disse dage, er der ikke noget at sige til det. Et dyr, der til forveksling ligner bevægelsens gud, Det Flyvende Spaghettimonster, er nemlig blevet fundet på havbunden ud for Angolas kyst.

Ifølge The Independent blev dyret fundet af medarbejdere fra olieselskabet BP, som ved hjælp af et fjernstyret fartøj var ved at kortlægge havbunden fra en nærliggende olieplatform.

Medarbejderne kaldte det mystiske dyr for 'spaghettimonstret', da ligheden med (af)guden var det første som faldt dem ind.

Her ses Det Flyvende Spaghettimonster i færd med skabelsen. Skildret af Arne Niklas Jansson. (Foto: Fra kirkens hjemmeside www.venganza.org)
Her ses Det Flyvende Spaghettimonster i færd med skabelsen. Skildret af Arne Niklas Jansson. (Foto: Fra kirkens hjemmeside www.venganza.org)

Se også: Tjekkiet godkender dørslag som religiøs hovedbeklædning

Det Flyvende Spaghettimonster i færd med skabelsen. Skildret af Arne Niklas Jansson. (Foto: Fra kirkens hjemmeside www.venganza.org) Meninger Religiøse hatte

De valgte dog også at videresende optagelserne til forskere på det britiske National Oceanography Centre, hvor Daniel Jones og Dr. Philip Pugh kastede et nærmere blik på skabningen. Forskernes konklusion var, at der er tale om en sjælden type blæregople med det mundrette navn Bathyphysa conifera.

Mange dyr i et
Det mærkelige dyr er faktisk ikke én, men mange levende organismer, som er forbundede. Hver organisme opfylder et specifikt behov i fællesskabet, hvad enten det drejer sig om at spise, bevæge sig eller trække vejret.

Den bedst kendte blæregople er den farlige portugisiske orlogsmand, som lever i tropiske og subtropiske områder.


Her ses en portugisisk orlogsmand, som er skyllet op på stranden i Boynton Beach, Florida.


Marinbiologerne var ved at tabe både næse og mund, da de tidligere på året stødte på denne aldrig før sete type blæregople i Den Mexicanske Golf.

Videnskab & teknik - 9. jul. 2015 - kl. 21:53 TV: Forskere opdager flere nye arter på havets bund

30 kommentarer
Vis kommentarer