Forsker: Du bliver dum af at tjekke din telefon for meget

Jo flere gange du bruger din telefon, jo mere svigter din hjerne

I gennemsnit tjekker vi vores telefon hvert 7. minut (Foto: AP)
I gennemsnit tjekker vi vores telefon hvert 7. minut (Foto: AP)

For mange mennesker er det nok svært at lægge den fra sig - mobiltelefonen, der er med os fra vi står op til vi går i seng. Nu tyder en ny rapport på, at det er skadeligt for hjernen at bruge sin telefon for meget. Det skriver The Independent.

Ifølge videnskabelige undersøgelser fra De Montfort University i England er de mest aktive telefon- og internetbrugere også dem, som nemmest bliver distraheret. For eksempel er de mere tilbøjelige til at glemme vigtige aftaler, dagdrømme under en samtale med en anden og har generelt svært ved at holde koncentrationen.

- Det er et meget lidt undersøgt område og et meget vigtigt et. Vi bruger teknologi på daglig basis men vi kender ikke effekten af det, siger lektor Lee Hadlington til The Independent.

I nogle tilfælde er det endda så slemt, at man glemmer, hvor man er på vej hen, siger Lee Hadlington, der har skrevet rapporten. Han mener, at mennesker, der i forvejen er dårlige til at koncentrere sig, bliver særligt tiltrukket - og distraheret af - af moderne teknologi.

- Hvad vi ved fra denne undersøgelse er, at der er nogle statistiske sammenhænge mellem folk, der siger de bruger nettet eller deres telefon meget og som oplever kognitive svigt, siger Lee Hadlington.

Kognitive svigt skal forstås som svigt af de mentale funktioner som hukommelse, koncentration og sprogfærdigheder.

I 2013 skrev Politiken, at vi ifølge flere store mobilselskaber tjekker vores telefon mellem 100 eller 150 gange i døgnet i gennemsnit. Det svarer til at tjekke sin telefon hvert 7. minut.

23 kommentarer
Vis kommentarer