Forskere finder antik kur mod tømmermænd

Også i oldtiden kunne de have problemer med hovedpine dagen derpå

Denne ældgamle papyrusrulle skulle efter sigende indeholde en kur mod tømmermænd. Vi kan ikke love, at det virker. (Foto: Egypt Exploration Society)
Denne ældgamle papyrusrulle skulle efter sigende indeholde en kur mod tømmermænd. Vi kan ikke love, at det virker. (Foto: Egypt Exploration Society)

De færreste, der har prøvet smagen af øl eller anden alkoholisk væske, kan sige sig fri fra også at have haft en dundrende hovedpine dagen derpå.

Tømmermændenes forbandelse er dog langt fra noget, som man kan give de nyere bryggerier skylden for at have opfundet.

Således lader det også til at have været et problem for mere end 1900 år siden, og også dengang kæmpede man for at finde den bedste måde til at slippe af med de fysiske skavanker dagen derpå.

Forskere har nemlig fundet et dokument med en kur mod tømmermænd blandt 500.000 andre dokumenter fra den old-egyptiske by Oxyrhynchus. Det skriver Livescience.

Krans af blade
Opskriften er skrevet på græsk på en papyrusrulle, som for nylig er blevet oversat og udgivet, og angiver en kur mod 'fuldskabs-hovedpine'.

Ifølge opskriften skulle 'patienten' lave en krans af blade fra planten Danae racemosa, som også kaldes Alexandrinske laurbær, og kransen skal efterfølgende bæres om halsen.

Selvom folk i Antikken mente, at den Alexandrinske laurbærbusk kunne have helbredende kræfter, er det usikkert hvorvidt bladene rent faktisk kunne kurere en tømmermændshovedpine.

20 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere