Forskere finder mikroplast i 102 havskildpadder

Forskere har undersøgt 102 døde havskildpadder, hvor samtlige af dem havde mikroplast i sig.

Plastic flyder rundt i havene, og ofte ender den i kroppen på sagesløse dyr. 

Det bekræftes endnu engang af en ny undersøgelse af havskildpadder fra Atlanter-, Stille- og Middelhavet, skriver CNN ifølge Videnskab.dk.

Undersøgelsen, som er foretaget af forskere fra det britiske University of Exeter and Plymouth Marine Laboratory, tæller i alt 102 døde havskildpadder af 7 forskellige arter.

I hver og en af havskildpadderne fandt forskerne således mikroplastic.

Læs mere på Videnskab.dk: Truet havskildpadde har kun én sexpartner

- Den store udbredelse af disse partikler og fibre underbygger alvoren af situationen med plastic i verdenshavene og nødvendigheden af, at vi fortsætter med at modarbejde misbruget af plastic, fortæller Brendan Godley, hovedforfatteren bag studiet og professor i bevaringsvidenskab ved University of Exeter, ifølge CNN.

Forskerne fandt især spor af dæk, cigaretter, tøj og bådudstyr som reb og fiskenet.

Forskerne mener desuden, at mængden af mikroplastic, der er fundet i havskildpadderne, er 20 gange større end det, de har fundet, da de kun har undersøgt mindre dele af skildpaddernes tarme.

Læs mere på Videnskab.dk: Indlandsisen smelter

En anden af forfatterne bag studiet Emily Duncan, der er ph.d. ved Center for økologi og bevaring ved University of Exeter, tilføjer, at man endnu ikke ved, hvordan mikroplasten påvirker skildpadderne.

Mikroplasten kan nemlig godt bevæge sig gennem skildpaddernes tarmsystem uden at skabe blokader, men der er til gengæld risiko for, at den forurener eller spreder bakterier og virus i skildpadden, fortæller hun ifølge CNN. 

Der er ikke lavet præcise geografiske målinger over udbredelsen, men der blev generelt fundet mest plastic i havskildpadderne fra Middelhavet.

 

Flere artikler på Videnskab.dk

Solceller af plastik strømmer ud af printeren

Så meget sex dyrkede sultan for at få over 1.000 børn

Ufo fundet på bunden af Østersøen?

 

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere