Forskere intensiverer jagten: Lynskanner Mælkevejen for liv

I løbet af de næste to måneder vil astronomer skanne Mælkevejen i døgndrift for at finde tegn på intelligent liv

Nu skal det gå rigtig stærkt med at lede efter liv i rummet!

Folkene bag millionprojektet ‘Breakthrough Listen’ vil accelerere deres søgning efter udenjordisk liv med en kampagne, som skal lede hurtigere end nogensinde før, skriver Space.com ifølge Videnskab.dk.

Det vil de gøre ved at scanne millioner af stjerner i Mælkevejens galaktiske plan ved hjælp af radioteleskopet Parkes, der befinder sig i New South Wales i Australien.

Læs mere på Videnskab.dk: Forskere: Vi finder intelligent liv i rummet inden for 20 år

Teleskopet vil i løbet af de kommende 60 dage overvåge vores galakse i døgndrift – næsten 1.500 stive timer.

Ved brug af teleskopets nye såkaldte ‘multibeam’-modtager er det muligt at scanne større dele af himlen med en højere hastighed og på den måde indsamle mere detaljeret information om galaksen end før forsøgt.

Det vil gøre det nemmere for forskerne at få øje på de vigtige signaler, når de skal gennemgå teleskopets kæmpestore datasæt, hvor man skelner mellem ‘signals of interest’ (interessante signaler) og menneskeskabte signaler fra eksempelvis fly, mobiltelefoner og satellitter.

Læs mere på Videnskab.dk: Sandheden om mystiske signaler fra rummet afsløret

Særligt interessante er en slags mystiske radiobølger kaldet ‘fast radio bursts’, som, man ved, stammer fra kilder uden for vores egen galakse, men som endnu ikke er blevet koblet til udenjordisk liv.

Forskerne håber på at finde beviser på intelligent liv et sted uden for Jorden, som netop er den overordnede mission med ‘Breakthrough Listen’.

Projektet er grundlagt af den russiske entreprenør Yuri Milner i samarbejde med den verdensberømte og nu afdøde astrofysiker Stephen Hawking.

Andre artikler på Videnskab.dk

Stephen Hawking: Stop alle forsøg på at kontakte aliens

Nej, mystisk kvindeformet sten på Mars er ikke bevis på aliens

Forskere: Vi er ikke klar til besøg af intelligent liv

70 kommentarer
Vis kommentarer