Forskere vil undersøge Loch Ness-søen for fremmed DNA

Forskere vil undersøge hvilke dyr og bakterier, der findes i den skotske Loch Ness-sø

Loch Ness Foto: Look Foto
Loch Ness Foto: Look Foto

Svømmer der virkelig et mytisk reptilmonster rundt i den skotske sø Loch Ness? Det skal danske forskere nu til at finde ud af sammen med et internationalt forskerhold.

De skal nemlig undersøge, hvilke dyr og bakterier der findes i Loch Ness-søen i Skotland ud fra DNA-prøver. Det skriver University of Otago i New Zealand i en pressemeddelelse, ifølge Videnskab.dk.

- Hver gang et levende væsen bevæger sig i et miljø, så efterlader det en lille smule DNA fra hud, skæl, fjerd, pels, afføring eller urin, fortæller Neil Gemmel, der er professor ved University of Otago, som skal lede det nye studie, ifølge pressemeddelelsen.

Denne DNA kalder forskerne eDNA (enviromental DNA) og kan bruges til at kortlægge, hvilke arter der er tilstede i vandet. Forskerne skal samle DNA-prøver fra vandet i Loch Ness og sammenligne prøverne med et register over alle arters DNA.

Læs også på Videnskab.dk: Sex med dyr – ja, hvorfor ikke?

På den måde kan de se, hvilke arter der findes i Loch Ness. Hvis der ikke er et match, har forskerne muligvis fundet en helt ny art. Det vil dog overraske forskerne, hvis de finder spor efter et sandt Loch Ness-uhyre, men de er åbne for, at de måske kan finde nogle store fisk, der tidligere har været nævnt som mulige forklaringer på, hvordan monster-myten er opstået.

Læs mere på Videnskab.dk:

Skriiig! Hvad er det for en alien-edderkop?

Lille hund har forbløffende stor klitoris

Mystik om runde formationer set over København

1 kommentar
Vis kommentarer