Fotograferede flydende atomkraftværk: Fik fantastiske billeder af noget helt andet

Ekstra Bladets fotograf Per Rasmussen fik unikke naturbilleder fra Lolland fredag morgen

Se de utrolige billeder her. Video: Per Rasmussen

Det gamle ordsprog - morgenstund har guld i mund - kom til sin ret, da fotograf Per Rasmussen var på pletten for at fotografere den russiske atompram Akademik Lomonosov fredag morgen omkring klokken 03.45., da den rundede Lolland.

Men den erfarne fotograf stod pludselig midt i det skønneste natur-sceneri, der stod i skarp kontrast til det grimme kernekraftværk, der havde kurs mod Storebæltsbroen.

Per Rasmussen havde siddet og kigget på sin gps for at se, hvor atom-prammen kom tættest på land. Det gjorde den ved Saksfjed.

- Det kom forbi noget på Lolland, der hed Hyldekrog Fyr. Jeg kørte bare lidt i blinde i mørke ind til jeg kom ud til et dige, og gik op og kiggede ud over vandet, og tænkte det må være her. Men jeg kunne ikke se skibet endnu, siger Per Rasmussen. 

Solen står op omkring kl. halv seks. Men ca. en time før begyndte det at blive lyst.

- Man kunne se på hvilken side af himlen solen kommer op. Jeg stod og kiggede og kunne se, at det blev mere og mere fortryllende inde i landet. Disen lå nede i mellem buskene, og det var kun toppen af buskene, der stak op. Og jeg blev nødt til at tage mig selv i, at jeg skal sgu også lige huske at kigge ud over vandet, hvornår den skide 'russer' kom, siger Per Rasmussen med et smil i stemmen.

Han forklarer, at når man er så priviligeret at stå i så naturskønne omgivelser, så bliver man også nødt til at videregive det, når nu man kan.

- Og så tog jeg nogle billeder og lavede noget video. Videoen var mindst lige så fantastisk, for det er de samme billeder, bare levende, hvor du kan se tågen, der driver, lyder det fra Per Rasmussen.

Og her kan du, kære læser, se resultatet.

1 af 8 Morgen i Saksfjed Hyldekrog naturreservat. Foto: Per Rasmussen
2 af 8 Foto: Per Rasmussen
3 af 8 Foto: Per Rasmussen
4 af 8 Foto: Per Rasmussen
5 af 8 Foto: Per Rasmussen
6 af 8 Foto: Per Rasmussen
7 af 8 Foto: Per Rasmussen
8 af 8 Atomprammen mellem færgerne fredag morgen. Foto: Per Rasmussen
113 kommentarer
Vis kommentarer