Gode nyheder: Knald bare løs, du dør ikke af sex

Generelt er risikoen for hjertestop under sex er meget lav, men næsten alle tilfælde rammer mænd

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Sex kan få pulsen op i de fleste. Men hvis du frygter for, om akten ligefrem indebærer en risiko for akut hjertestop, kan du tilsyneladende ånde lettet op - især hvis du er kvinde.

Selvom risikoen er yderst lav, konkluderer en amerikansk undersøgelse nemlig, at mænd er mere udsatte for akut hjertestop under sex end kvinder. Det skriver medpagetoday.com, ifølge Videnskab.dk.

Det såkaldte Oregon Sudden Unexpected Death Study har undersøgt 4.557 tilfælde af akutte hjertestop i Portland-omegnen i den amerikanske stat Oregon.

Kun 34 af tilfældene fandt sted i forbindelse med sex – enten under selve samlejet eller umiddelbart efter. 94 procent af ofrene var mænd.

Læs også på Videnskab.dk: Kvinders lyst har skabt mandens store penis

Martha Gulati, der er læge og chefredaktør for American College of Cardiology’s CardioSmart.org, advarer om, at sex særligt kan udløse et akut hjertestop »efter et solidt måltid eller alkoholindtag eller sex med en ikke-gift partner. For mænd vil det som regel sige en elsker« siger hun til medpagetoday.com.

Gulati understreger dog, at risikoen er meget lav, og at de fleste mennesker overvurderer, hvor meget arbejde, de faktisk udfører under sex. For de fleste svarer anstrengelserne ifølge den amerikanske læge til at gå 3 km/t på fladt underlag.

Læs mere på Videnskab.dk:

Så meget sex dyrkede sultan for at få over 1.000 børn

Pokkers: Penis falder af efter sex

Mystik om runde formationer set over København

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen