Hej weekend! Drik flere øl med ny handske

Det kan være tungt at løfte oktoberfestens tunge ølglas, som vejer op mod 2,3 kg i fyldt tilstand. Nu har danske ingeniører løst problemet: En ølhandske, der støtter håndleddet, mens du labber øl i dig

En ny ølhandske kan hjælpe dig med at løfte de rigtig store fadbamser. Foto: Thomas Borberg/Polfoto
En ny ølhandske kan hjælpe dig med at løfte de rigtig store fadbamser. Foto: Thomas Borberg/Polfoto

Du kender det: Tubamusikken brager hen over ølstuens langbord, og foran dig står et stort ølglas på én liter med brusende skum på toppen.

Lykkelig griber du om glassets hank, og med tørsten brændende i halsen erkender du pludselig, at det med sine omkring 2,3 kg truer med at overbelaste dit håndled.

Skal du da gå tørstig hjem fra Oktoberfest?

- Nej, svarer et dansk/canadisk ingeniør-par. De har nemlig opfundet en læderbeklædt ølhandske, der fordeler vægten af det flere kg tunge glas langs din underarm og dermed skulle sikre en smertefri ølnydelse, selv hvis du går i krig med ølfestivalernes liter-store ølkrus. Se en video med ølhandsken hos Videnskab.dk.

- Det er en funktionel øldrikningshandske, forstået på den måde, at den kombinerer stilen ved det traditionelle bayerske outfit, som man kalder lederhosen, med det praktiske ved at den opfylder et behov: Den understøtter håndleddet, når du drikker øl, fortæller danske ph.d. i nanomaterialer, Michael Schmidt fra Danmarks Tekniske Universitet.

Han har udviklet den nye ølhandske sammen med sin canadiske kollega, ph.d. og ingeniør Lee Fisher, der forsker hos medicinfirmaet Radiometer Medical.

Læs også hos Videnskab.dk: Hold dig sund: Drik tre glas øl om dagen

Den nye ølhandske har fået navnet 'OktoberFist', eller på dansk 'OktoberNæve', og er beklædt med brunt læder, der skal lede tankerne hen på den ikoniske bayerske folkedragt, lederhosen.

Og som om det ikke var nok, har handsken tilmed en indbygget lomme, så du altid har betalingen lige ved hånden.

Dermed undgår du også hele balladen ved at veksle flere euro og bestille nye kreditkort, når du vågner dagen derpå og kommer i tanke om, at din egen pengepung forsvandt et sted imellem baren og kavalergangen på den søde Bierfrau, der bestemt sendte flirtende blikke.

Læs også hos Videnskab.dk: Tag testen: Er du klog nok til universitetet?

- Selv hvis du mister dine bukser, mister du ikke dine penge, siger Michael Schmidt.

OktoberFist beskytter hånd og håndled ved at fordele vægten og trykket fra ølglasset, så de enkelte dele af hånden ikke bliver overbelastede.

Et tomt ølkrus på en liter har i sig selv en vægt på omkring 1,3 kg, og når det er fyldt, kan vægten komme op på 2,3 kg, fortæller den danske forsker. I løbet af en ølfestival kan det blive til mange tunge løft, når hånden møder munden.

Handsken har derfor en beskyttelse ved pegefingeren, hvor glasset rammer hånden, og den har et bånd, der støtter ved at stramme omkring håndleddets omdrejningspunkt.

Andre artikler hos Videnskab.dk:

Din øl indeholder hundredevis af (sunde) insekter

Forskere: Vi har løst historiens største UFO-mysterium

Tre døgn uden søvn fjerner depression

6 kommentarer
Vis kommentarer