Her er det ultimative trick til at slippe af med bananfluerne

Hvis man bare havde vidst det noget før

Foto: Alamy Stock Photo.
Foto: Alamy Stock Photo.

Foråret er over os, og det betyder mange dage med masser af is og søde sager.

Men det er også årstiden, hvor ubudne gæster såsom bananfluerne så småt begynder at dukke op i de danske køkkener.

Højsæsonen for en invasion af bananfluer er dog først i august og september, men ifølge Jesper Givskov Sørensen, lektor i evolutionær biologi ved Aarhus Universitet, begynder antallet af bananfluer allerede nu at stige.

Og det er særligt gammelt frugt eller alkohol, der lokker bananfluerne til.

- De spiser i virkeligheden gærsvampe, som er i det rådne frugt. Så det er forgæringen, der trækker dem til. En forgæring laver alkohol, så frugt og alkohol lokker dem til. Jeg tror, de fleste af os har haft en tom kasse øl stående. Hvis der er slatter i flaskerne, og man så skubber til dem, så kommer der altså fluer op, siger Jesper Givskov Sørensen til Ekstra Bladet.

Ifølge Jesper Givskov Sørensen er det mest effektive mod bekæmpelsen af bananfluerne, at man fjerner kilden, som ofte vil være rådden frugt eller alkohol.

Hjælper det ikke, kan man udrydde de mange bananfluer ved at lave en fælde.

Her kan man lægge et stykke frugt eller hælde alkohol i et glas, hvorefter man enten sætter en tragt ned i glasset eller sætter et stykke husholdningsfilm hen over glasset og laver nogle små huller. På den måde kan man lokke fluerne ned i glasset, men forhindre at de flyver væk igen.

- Det skal være noget, der har frugt- eller alkohol-karakter. Rødvin eller hvidvin har jo begge dele, så det er optimalt. Det kan også være et stykke æble, banan eller pære - så skal det nok begynde at rådne. Der vil helt af sig selv komme gær, og den gær vil lave noget af sukkeret om til alkohol. Så det er perfekt for fluerne, for det lugter af mad, og så flyver de derover, fortæller Jesper Givskov Sørensen til Ekstra Bladet og fortsætter:

- Humlen er, at hvis der er voksne (bananfluer, red.), så er der noget mad, og er der mad, har de også lagt æg, og så er der larver. Man kan selvfølgelig over tid udrydde populationen. Det, der er mest effektivt er, at man fjerner kilden.

Spiser du edderkopper mens du sover? Nu er det ENDELIG afgjort!

48 kommentarer
Vis kommentarer