Her finder de kæmpe-skat til 2.000.000.000 kroner: Nu frygter ejeren for livet

Skatten er gemt væk et hemmeligt sted under tung bevogtning, da ejeren frygter for at blive kidnappet, afpresset eller på anden vis truet. Klik her og se turen ned til den enorme smykkesten

Klik her for at se turen ned til og synet af den enorme smykkesten! (Video: Caters)

1,3 meter høj og 361 kilo tung.

Den 'betydelige størrelse' og kvaliteten af dens gigantiske krystaller betyder ifølge ejeren af den gigantiske smaragd, at han - foruden en gaffeltruck til at løfte den - har set sig nødsaget til at holde sit fund skjult et hemmeligt sted af frygt for, hvad interesserede tyve kan finde på for at få fingre i den værdifulde sjældenhed.

Næsten to milliarder kroner (238 mio. pund, red.) er den nemlig værd, kæmpe-smaragden, som ejeren, der kun ønsker at lade sig kende ved sine initialer F.G., fandt frem til og gravede op for godt en en måned siden i et område rigt på mineraler nær Bahia i det nordøstlige Brasilien.

Kan intet røbe
- Jeg kan ikke sige noget som helst om, hvor stenen befinder sig, hvordan den bliver holdt gemt, eller hvor meget jeg betalte for den, fortæller han til nyhedsbureauet Caters.

(Foto: AP) Samfund - 17. dec. 2016 - kl. 23:49 Fandt tre ton guld: Løslades først, når han røber sin hemmelighed

- Alt, jeg kan sige, er, at den løbende bliver flyttet fra sted til sted af væbnede vagter.

- Jeg kan ikke tage nogen chancer med min families liv, fortæller han.

Optagelser viser fundet
Videooptagelser, som nyhedsbureauet er kommet i besiddelse af, viser til gengæld det sted i minen, hvor smaragden på 180.000 karat blev fundet.

Den hemmelige ejer, som er i færd med at afslutte det juridiske papirarbejde i forhold til ejerskabet, beskriver øjeblikket, hvor man fandt stenen, som et 'majestætisk og smukt øjeblik'.

Kong John tog den sikre vej, mens soldater blev sendt gennem marsken med hans skatte. Det kostede dem livet, da de blev overrasket af tidevandet. Skatten er aldrig fundet. Polfoto Plus Ti forsvundne skatte du stadig kan finde

- At få den gravet ud var ekstremt svært, fortæller den 50-årige F.G., der forestod arbejdet sammen med et udgravningshold på stedet.

- Det tog ti af os mere end en uge at få den ud, fordi den lå 200 meter nede.

Ifølge Caters har F.G. betalt hver af de involverede en andel, som dermed gør ham til den eneste ejer af stenen.

Klik på videoen øverst for at se turen ned til og synet af den enorme smykkesten!

117 kommentarer
Vis kommentarer