Her skal vi lede efter rumvæsner

Civilisationer i rummet kan hoppe fra stjerne til stjerne i tætpakkede stjerneklynger og derved overleve i mange milliarder år

(Arkivfoto: Picturearts)
(Arkivfoto: Picturearts)

Grupper af tætpakkede stjerner gør det måske muligt for civilisationer at overleve i mange milliarder år. I sådan en stjerneklynge findes kun én planet, og forskning har hidtil konkluderet, at tyngdekræften blandt de tætpakkede stjerner vil slynge eventuelle medfølgende planeter ud i det ydre rum.

Læs også på Videnskab.dk: Forskere: Vi har løst historiens største UFO-mysterium

Men tyder ny forskning på, at disse stjerners tætte afstand til hinanden kan være en fordel for muligheden for liv i rummet. Det skriver Nature.com.

Ifølge forskerne bag undersøgelsen Rosanne Di Stefano og Alak Ray kan mange tætpakkede stjerner øge muligheden for flere planetsystemer tæt på hinanden. De to forskere fremlagde deres resultater på et American Astronomical Society-møde i Kissimmee, Florida den 6. januar.

Læs også på Videnskab.dk: Alien-lignende skelet er et medicinsk mysterium

'Hvis der er et avanceret samfund I sådan et miljø, kunne det etablere forposter relativt let, fordi vi har at gøre med afstande, som er så meget kortere,' siger Rosanne Di Stefano, der er astrofysiker på Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics i Cambridge, USA.

Hun tilføjer, at de korte afstande kan gøre, at civilisationer i teorien vil kunne hoppe fra stjerne til stjerne, hvis de bliver truet af udryddelse. Derfor kan intelligent liv muligvis eksistere længe i disse klynger.

Civilisationer i stjerneklynger kan altså muligvis overleve i milliarder af år, og dermed være tilgængelige for kommunikation med mennesker i dag.

I Mælkevejen findes omkring 150 stjerneklynger med mere end 10 milliarder gamle stjerner.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Forskere:
Vi er ikke klar til besøg af intelligent liv

Ufoerne kommer – igen

Rumvæsner har samme genetiske kode som os

59 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere