Homo-hadere har en svag karakter

Foragt for homoseksuelle er ikke kun udtryk for en bevidst holdning. En række tvivlsomme karaktertræk knytter sig direkte til homofober, viser ny forskning

(Arkivfoto: Colourbox)
(Arkivfoto: Colourbox)

Jo sundere et mentalt helbred du har, jo mindre tilbøjelig er du til at hade homoseksuelle, viser et nyt studie.

Har du derimod tendens til at forsvare dig gennem vrede, aggression og fjendtlighed, og har du problemer med at binde sig til andre, er du i besiddelse af karaktertræk, som definerer en homofob. Det skriver Videnskab.dk

- Efter i århundreder at have drøftet, om homoseksualitet bør betragtes som en sygdom, har vi for første gang demonstreret, at den eneste virkelige sygdom, der skal kureres, er homofobi, da det er forbundet med potentielt alvorlige psykopatologier,-  siger hovedforfatter bag studiet Dr. Emmanuele A. Jannini, der er formand for the Italian Society of Andrology and Sexual Medicine.

I studiet deltog 551 italienske universitets studerende i alderen 18-31.

De fik til opgave at rangere deres grad af enighed overfor en række udsagn på en skala fra 1-5, der omhandlede deres mentale tilstand og deres holdning til homoseksuelle.

Læs mere på Videnskab.dk: Feminine bøsser foretrækkes af kvinder:
 

Eksempelvis lød et af udsagnene: - Jeg synes ikke, at homoseksuelle skal arbejde med børn.-

Derudover fik deltagerne til opgave at svare på spørgsmål omkring forsvarsmekanismer og deres villighed til at indgå i sociale relationer og stole på andre mennesker.

Læs mere på Videnskab.dk: Lesbiske kvinder får flere orgasmer:
 

Selvom studiet viser, at en homofob kan tillægges særlige karaktertræk, medgiver forskerne bag studiet, at også kulturelle omstændigheder spiller ind i udviklingen af homofobi. Faktorer som religion og konservative værdier spiller også en vigtig rolle, forklarer de.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Øjnene afslører, om du er homo:

Voksne misforstår børns seksualitet:

For flere spændende artikler om ny forskning tilmeld dig Videnskab.dk’s nyhedsbrev her

117 kommentarer
Vis kommentarer