Kæmpe kø og solbrillehamstring: Derfor gider vi vente

Onsdag eftermiddag måtte man væbne sig med stor tålmodighed, hvis man lige før 'den store dag' ville gøre sig nogen forhåbninger om, at få et godt udsyn til solformørkelsen på fredag.

Hundredvis af mennesker havde onsdag stillet sig i kø ved Planetariet i København for at få fat i et par af de meget eftertragtede solformørkelsesbriller.

Køen gik fra kassen, ud af døren og et godt stykke hen ad fortovet.

Nogle af de hurtige var Nora Iziki og Ellen Bjaldby på 12 år, der glædede sig til at skulle være med på 'verdensmoden' på fredag, når solformørkelsen kommer.

- Der er mange fra vores klasse, der ikke har fået briller, så da vi hørte, at vi kunne få dem her i dag, måtte vi bare herned, fortalte de fra køen ved Planetariet.

Bagerst i køen havde Mathias Kjær stillet sig op, og han kunne se frem til lang ventetid.

- Jeg har fødselsdag på fredag, så jeg ville ikke gå glip af solformørkelsen. Det sker jo så sjældent, fortalte han til Ekstra Bladet.

Brillehamstringen i dag skete, fordi der de seneste dage har været totalt udsolgt af disse specielle 'solbriller' - men det rådede Tycho Brahe Planetariet i København således bod på.

De havde nemlig helt ekstraordinært skaffet hele 9.000 par autoriserede beskyttelsesbriller, der altså blev solgt fra i dag.

Fredagens solformørkelse bliver den 'dybeste' siden 1999, og mere end 80 procent af solen forventes at blive dækket.

Se reportagen fra køen i videoklippet øverst.

21 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere