Kvinder har brug for mere søvn end mænd

Kvinders hjerner er større og mere komplicerede end mænds, og skal derfor bruge mere søvn, siger forsker

Vi kvinder havde det allerede på fornemmelsen. Men nu har vi en – endda mandlig – professors ord for, at vi har brug for at sove mere og længere end mænd.

Jim Horne er direktør for søvn-research-centret på Loughborough University, og ifølge britiske Metro er han nået frem til, at dårlig søvn for kvinder hænger direkte sammen med psykisk stress og en større følelse af fjendtlighed, depression og vrede. Det samme, siger søvneksperten, gælder ikke i lige så høj grad for mænd.

Ifølge Jim Horne hænger det sammen med, at kvinders hjerner er en del mere komplekse end mænds.

- Kvinders hjerner er indrettet anderledes end mænds, og er mere komplekse, så deres søvnbehov vil være en anelse større, siger han.

Kvinder bruger ifølge ham hjernen mere i løbet af dagen, fordi de eksempelvis er bedre til at være fleksible og gøre flere ting på én gang. Og jo mere, man bruger sin hjerne, jo mere søvn skal den bruge på at komme sig.

Jim Horne tilføjer dog, at det samme også kan gøre sig gældende for mænd, som har svære jobs, der involverer mange beslutninger. Disse mænd kan have behov for mere søvn end deres gennemsnitlige kønsfæller.

- Men formentlig ikke lige så meget som en kvinde, siger Jim Horne.

Sover du med åben mund? Så lider du måske af dette problem

23 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere