Mirakel? Frossen fisk vækket til live igen

Se videoen, mange nægter at tro på herunder

Se 'mirakelfisken' komme til live her. (Video: Newsflare)

Det er bestemt ikke noget man ser hver dag, men den skulle være god nok: Fisken i videoen over artiklen er frossen, indtil den bliver tøet op i en skål vand, hvorefter den svømmer videre som om intet var hændt.

Videoen dukkede i løbet af weekenden op på sociale medier, hvor den har fået folk til at grube over hvordan det kan lade sig gøre.

Nogle mener at videoen er fup og fiduser, mens andre påpeger, at det godt kan lade sig gøre, så længe fisken kun er frosset på overfladen, hvilket også kan forklare, hvordan den tøer op i løbet af to minutters tid.

Endelig disker flere brugere op med 'lystfiskerhistorier' fra deres barndoms isfiskeri, hvor friskfangede fisk ville fryse til, blive tøet op hjemme i varmen og derefter svømme videre.

Ifølge Illustreret Videnskab kan der være noget om snakken, da flere fiskearter fra kolde egne har udviklet en evne til at overleve temperaturer langt undre frysepunktet.

Det er dog ingenting sammenlignet med det lillebitte dyr, tardigraden, også kendt som en vandbjørn, kan tåle.

Den kan overleve et minus 195 grader koldt bad i flydende nitrogen uden vanskeligheder.

For nyligt berettede DR, at et hold af japanske forskere med succes genoplivede tardigrader, som havde frosset ned i over 30 år.

26 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere