Mystisk havdyr skyllet i land: Eksperter ved ikke, hvad det er

Lokale strømmede til for at se det seks meter lange og fortsat uidentificerede havdyr

(Video: AP/Newsflare)

'Når uhyrer fra de dybeste steder i havet begynder at dukke op...'.

'Et tegn på, at noget dårligt vil ske'.

'Bed for os'.

Frygten nåede at bryde ud blandt de lokale, fillipinske beboere, da et endnu uidentificeret havdyr skyllede op i landets Oriental Mindoro-region. Et område, der ellers er kendt for netop at have et af verdens mest varierede havøkosystemer.

- Mange blev bange, inklusiv mig selv, da vi hørte om det. Det siges, at når uhyrer fra de dybeste steder i havet begynder at dukke op, vil noget dårligt ske, fortalte landsbyboeren Vincent Dela Peña Badillo til nyhedsbureauet Newsflare.

Han og flere andre fik fredag aften øje på den seks meter lange kødklumb - eller en såkaldt 'globster', som de på engelsk kalder et sådant uidentificeret væsen - og blev angiveligt enige om, at det måtte 'stamme fra en anden planet'.

Samfund Anede ikke hvad dette var: Dansker har overraskende penis-svar

Uhyggelig lugt
Helt så spekulative behøver folk dog ikke at være, mener havbiologer, der senere ankom til stedet for at tage prøver af 'monstret', som kvinden Imelda Mariz ifølge The Sun beskrev det over for sine børn.

- Børnene troede, det var et dødt monster. Ingen ved, hvad det er, endnu.

Og det har hun ret i. Eksperterne fra landets 'Bureau of Fisheries and Aquatic Resources' kan nemlig fortsat ikke bestemme, hvad 'globsteren' i virkeligheden er. De mener dog, at der er tale om en hval.

- Den eksakte art er stadig ukendt. Prøverne er blevet sendt til vores laboratorium med henblik på dna-analyse.

- Det lokale styre vil nu begrave kadaveret. Og for pokker, det lugter forfærdeligt. Det lugter som noget fra en anden planet, siger fiskerikontrollør Vox Krusada, der selv efter et bad følte, hun havde stanken siddende i næsen.

Også under knap så fjerne himmelstrøg dukker der indimellem særlige væsener op - som denne 'dødsgople', der kan være på vej til danske strande. Ifølge biolog kan arten blive længere end en blåhval. (Video: AP)

Ferie Frygtet dødsgople invaderer turiststrand: Kan være på vej til Danmark

78 kommentarer
Vis kommentarer