Mystisk: Næsehorn slagtet med redskaber i Filippinerne, før der var mennesker

Mærker efter stenredskaber på nyfundne næsehornsknogler er 709.000 år gamle. Det er længe før, mennesket menes at være kommet til Filippinerne

Arkivfoto: All Over
Arkivfoto: All Over

Et nyligt fund af næsehornsknogler i Filippinerne har skubbet landets tidligste historie 640.000 år tilbage i tiden. Det skriver CNN, ifølge Videnskab.dk.

Arkæologer har nemlig fundet mærker på knoglerne, der tydeligt viser, at næsehornet er blevet slået ihjel ved hjælp af stenredskaber.

Slagtningen skete for cirka 709.000 år siden, og dengang burde der slet ikke have været mennesker på Filippinerne – man har hidtil regnet med, at øerne tidligst blev bosat for 67.000 år siden.

Læs også på Videnskab.dk: Pokkers: Penis falder af efter sex

Sandsynligvis var det ikke Homo sapiens, men en anden form for abemennesker, der slagtede næsehornet, siger Thomas Ingiccio, der er lektor på Muséum National d'Histoire Naturelle og en af forskerne bag studiet.

- Slagtemærkerne var en rigtig god overraskelse. Jeg kan kun komme i tanke om to steder, hvor man har beviser på slagteaktiviteter – det berømte Choukoutien i Kina og Ngebung i det arkæologiske udgravningssted Sangiran på Java i Indonesien. Så vi ved faktisk meget lidt om disse tidlige abemenneskers opførsel i Sydøstasien, siger han til CNN.

Læs også på Videnskab.dk: Hjælp! Hvad laver denne spooky fisk i Aarhus?

Næsehornsknoglerne blev fundet i Kalinga-provinsen i det nordlige Luzon i Filippinerne. Derudover blev der også fundet 57 stenredskaber og mere end 400 knogler fra dyr, som alle blev dateret til at stamme fra samme tid.

Studiet er publiceret i Nature.

Læs mere på Videnskab.dk:

Har du et ansigt, som kvinderne kan lide?

Antropologer fotograferer livet, som det leves

10 kommentarer
Vis kommentarer