NASA sender sperm ud i rummet

NASA tester, hvordan sperm reagerer på vægtløshed

Missionen har fået navnet Micro-11, og selvom den måske nok begyndte den første april, er det ikke en aprilsnar. Den er god nok. NASA har sendt frossen sæd fra både menneske og tyr med raket til Den Internationale Rumstation (ISS). Det skriver inverse.com, ifølge Videnskab.dk

Ombord på ISS skal astronauterne ved hjælp af videoudstyr undersøge, hvordan sæden bevæger sig i rummet. Men hvorfor nu det? I sidste ende handler det om, hvorvidt vi kan få børn i rummet.

Læs også på Videnskab.dk: Aber sludrer som mennesker

- Baseret på tidligere eksperimenter, så virker det som om manglen på tyngdekraft øger sædens mobilitet, siger Dr. Fathi Karouia, der er ledende forsker på NASA’s rumbiologi-projekt, til Inverse, og fortsætter:

- Det stemmer overens med andre undersøgelser på forskellige organismer, som viser at vægtløshed udløser hurtigere celleregenerering. Det her projekt er det første til at anvende velprøvede analytiske metoder til at vurdere fertiliteten af menneskelig og bovin (fra kvæg red.) sæd i rummet.

Læs også på Videnskab.dk: Højde, skostørrelse og længden af penis

Selvom det ikke er første gang, sæd sendes ud i rummet, kan undersøgelsen give ny indsigt i, hvordan længere rumrejser vil påvirke menneskets evne til at reproducere.

Hvis vi virkelig har planer om at rejse til Mars, er det ifølge forskerne vigtigt at undersøge, hvordan sæd og æg vil kunne mødes under vægtløse tilstande.

Læs også på Videnskab.dk: Rumvæsner har samme genetiske kode som os

- Projektet kigger også på den tidlige, fundamentale forskning i vægtløshed. Der er flere arter, som har gennemgået succesfuld parring i rummet, herunder frøer, salamandre, søpindsvin, vandmænd, snegle, japansk risfisk, rundorm og andre akvatiske hvirvelløse dyr, siger Darrell Waller, der er pressemedarbejder på projektet, til Inverse.com.

Læs mere på Videnskab.dk:

Mand med alien-hånd kan ikke styre sine bevægelser

Se verdens smukkeste mikroskopbilleder

4 kommentarer
Vis kommentarer