Nu afslører NASA Mars-mysterium

Nu afslører NASA svaret på det store Mars-mysterium. LIVE-udsendelsen er slut

Lørdag kunne det amerikanske rumagentur, NASA, fortælle, at de havde gjort et stort fund på Mars.

Nasa har annonceret, at de mandag vil løfte sløret for en banebrydende opdagelse, de har gjort sig på vores naboplanet Mars, og du kan følge begivenheden LIVE lige her.

Arkivfoto: AP/NASA Videnskab & teknik - 26. sep. 2015 - kl. 20:05 NASA i mystisk udmelding: Vi har gjort et stort fund på Mars

På pressemødet vil NASA give detaljer om 'et kæmpe videnskabeligt fund' fra den igangværende udforskning af planeten, som agenturet beskriver det under overskriften 'Mars-mysterium løst'.

Hvad opdagelsen nærmere går ud på, melder historien intet om, og de nysgerrige må derfor vente på at få et endeligt svar - lige indtil nu.

Flere medier spekulerer i, at det kan være det evigt tilbagevendende spørgsmål om, hvorvidt der er vand på planeten, som agenturet har fundet et svar på. Fund af vand på planeten kan være med til at opklare, hvorvidt der er en form for liv på Mars.

Se også: Ekspert: Nu kommer der svar på Mars-mysterium

Selvom Nasa omtaler pressemødet som løsningen på et "Mars-mysterium", så forventer astrofysiker Morten Bo Madsen, at der tale om et teknisk fund, der beviser forekomst af flydende vand.

- Et nyt studie har vist, at der er mulighed for, at vandet på planeten kan begynde at flyde, fordi det indeholder vandholdige salte. Derfor er nyheden nok mest interessant for rumnørder, siger han.

Ifølge Morten Bo Madsen er mandagens pressemøde en videreudvikling af et videnskabeligt fund fra 2011.

Se også: Nationens bedste bud: Det har NASA fundet på Mars

Danske Christian Knudsen har en plan om at bo på Mars

57 kommentarer
Vis kommentarer