Ny gadget advarer dig, hvis du æder for meget

En halskæde placeret på din hals kan registrere, hvad du indtager - og skælde dig ud, hvis du spiser eller drikker for meget.

Hvis du spiser for meget eller for usundt, får du skældud af WearSens. (Foto: Mathias Christensen)
Hvis du spiser for meget eller for usundt, får du skældud af WearSens. (Foto: Mathias Christensen)

Glem alt om det hypede Apple-ur. Den nye gadget WearSens har funktioner, der kan få Steve Jobs' imperium til at ryste i bukserne.

Halskæden ved navn WearSens er nemlig i stand til at sende dig advarsler, hvis du spiser for meget. Den fungerer ved, at halskæden har en censor, som registrerer de vibrationer fra halsen, der opstår, når du spiser eller drikker. Det skriver Daily Mail.

Halskæden er forbundet til en smartphone-app, som vibrerer, hvis det registreres, at du har oversteget din daglige kaloriegrænse. Desuden fortæller den dig, hvis du har spist for meget af den forkerte slags mad.

(Foto: Wearsens)
(Foto: Wearsens)

Den vilde gadget er udviklet af forskere fra et universitet i Los Angeles, og den er indtil videre testet på 30 forsøgspersoner. I de foreløbige testforsøg har WearSens i 90 procent af tilfældene været i stand til at registrere forskellen mellem fast og flydende mad samt varme og kolde drikke. I 75 procent af tilfældene har den også kunne skelne mellem mad med hård eller blød konsistens.

Se også: Skidesmart – app fortæller dig hvornår du skal på toilettet

For at benytte WearSens skal du i den app, halskæden er forbundet til, indtaste din alder, højde, vægt og hvilke mål, du ønsker at opnå med appens muligheder.

Derefter kan du få information om, hvad du har spist, hvor hurtigt du har spist det og få råd omkring dit kostindtag - at det for eksempel kan gøre dig træt at springe et måltid over.

Kjolen der bliver gennemsigtigt, når bæreren bliver opstemt (Foto: Studio Roosegaarde/Flickr) Elektronik - 23. jan. 2015 - kl. 16:44 Sex: Wearable teknologi er fremtiden

Udover registreringerne omkring din kost kan WearSens også hjælpe dig på flere andre måder: Hvis du tager medicin dagligt, kan WearSens huske dig på at spise pillerne. Hvis du har fået en transplantation, kan WearSens registrere om organet bliver afvist, hvis dit vejrtrækningsmønster er unormalt. Og hvis du ryger, men prøver at stoppe holder WearSens også øje med, om du nu kan overholde det - da den kan registrere på nakkebevægelser, om du fortsat pulser løs.

WearSens er blot én gadget i rækken af de såkaldte 'wearables' - gadgets, du bærer på din krop, og som kan registrere forskellige ting. Apple-uret, som blev lanceret i går, er et eksempel på en wearable, ligesom de populære skridttællere, og det berømte og berygtede Google Glass.

Gadgets - 9. mar. 2015 - kl. 17:12 Fjollet eller smart? Det kan det nye Apple-ur

1 af 2 (Foto: Wearsens)
2 af 2 Hvis du spiser for meget eller for usundt, får du skældud af WearSens. (Foto: Mathias Christensen)
21 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere