Ny vild opdagelse: Største i over 100 år

Fundet er det seneste i en række af større opdagelser af gamle relikvier, som egypterne håber kan styrke landets turisme

Her løftes - ikke sløret - men låget for, og på, den nye opdagelse. Video: AP

Egypten har denne weekend offentliggjort et fund af 30 ældgamle trækister med mumier indeni. Det kaldes 'det største af sin slags i mere end et århundrede'.

Opdagelsen, der blev gjort ved Al Asasif-gravpladsen i Luxor, beskrives ifølge landets ministerium for egyptiske antikviteter som et 'markant antal farvede trækister tiltænkt mænd, kvinder og børn'.

- Det er det første store samling af menneskekister, vi finder, siden slutningen på det 19. århundrede, siger minister Khaled El-Enany ved en ceremoni i forbindelse med offentlliggørelsen.

Imponerende tilstand
De nøje udskårne og malede 3000 år gamle kister blev lukket med mumier indeni og var 'godt bevarede, hvad angår tilstand, farver og komplette inskriptioner', lyder det i ministeriets beskrivelse.

Det til trods vil kisterne vil nu gennemgå restaurering, inden de flyttes til en udstilling på 'Det store Egyptiske Museum', der åbner næste år tæt på Giza-pyramiderne.

Fundet er det seneste i en række af større opdagelser af gamle relikvier, som egypterne håber kan styrke landets turisme

Tidligere denne måned afslørede Egypten to arkæologiske opdagelser i Luxor, herunder en industrizone ved byens West Valley, også kaldet 'Abernes Dal'.

Kisterne blev fundet i flere lag. Foto: Egypt Antiquities Ministry Samfund - Et af de største og vigtigste fund i nyere tid

131 kommentarer
Vis kommentarer