Nyopdaget blæksprutte ligner Casper Det Venlige Spøgelse

Den kære blæksprutte er blevet et fænomen på Twitter

PR-foto
PR-foto

Et undervands-forskningshold har opdaget en ny spøgelsesagtig og ret nuttet blæksprutte på 4.290 meters dybde i Stillehavet tæt ved Hawaii. Blæksprutten ser ud til at tilhøre en hidtil ukendt art, skriver Huffington Post ifølge Videnskab.dk.

Det mælkeagtige, hvide væsen har fået tilnavnet 'Casper Det Venlige Spøgelse' af Twitter-brugere på grund af dens lighed med kultspøgelset.

Blæksprutten tilhører gruppen 'Incirrata', som er en af de to hovedgrupper af ottearmede blæksprutter, og det er første gang, at denne type blæksprutte er fundet så dybt i havet, fortæller National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), som står bag opdagelsen.

Her er den nyopdagede nuttede blæksprutte. (Foto: AP)
Her er den nyopdagede nuttede blæksprutte. (Foto: AP)
 

Læs mere på Videnskab.dk: Nuttet 'Dumbo'-blæksprutte spottet i Den Mexicanske Golf

- Dette dyr var helt særligt, fordi det mangler de pigmentceller, som hedder kromatoforer og er typiske for de fleste blæksprutter, og det virkede heller ikke særlig muskuløst, siger Michael Vecchione, som er zoologist ved National Marine Fisheries Service hos NOAA, ifølge Huffington Post

Den spøgelseslignede blækssprutte er 'næsten helt sikkert' en af de arter, som aldrig tidligere har været beskrevet af forskere, og den kan tilhøre en slægt, som endnu ikke er identificeret, skriver Vecchione på NOAA's hjemmeside.  

Opdagelsen af den nye blæksprutte skete på 2016s første dyk fra Okeanos Explorer, som er et skib, der drives af NOAA og udforsker ukendte dele af havene.  

Se et billede af den spøgelseslignende blæksprutte på Videnskab.dk.

Andre artikler på Videnskab.dk:
Metroudgravninger afslører skomoden i det historiske København

Gennembrud: Sådan kan landbruget gøde mindre

Sekretærfugl sparker med fem gange sin egen vægt

1 af 2 Her er den nyopdagede nuttede blæksprutte. (Foto: AP)
2 af 2 PR-foto
7 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere