Også udlandets øjne er rettet mod dansk astronaut

Det er ikke kun danskere, der følger Andreas Mogensens rumrejse, men også en række internationale medier

Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, er ikke kun på danskernes læber. Også udenlandske medier fortæller historien om Mogensens rejse, der begyndte onsdag morgen i Kasakhstan, da rumraketten blev sendt af sted til rumstationen ISS.

Den britiske avis The Guardian skrev allerede tirsdag, at den danske astronaut bringer Lego-figurer og andre danske rekvisitter med ud i universet.

- Mogensen er glad for at kunne medbringe minder hjemmefra, blandt andet et dansk flag, rugbrød og en tekst af den danske filosof Søren Kierkegaard, skrev The Guardian.

The Guardian er ikke det eneste britiske medie, der har haft fokus på Andreas Mogensen. Radioprogrammet Newsday fra BBC sendte onsdag morgen et indslag om hans arbejde i rummet.

På den anden side af Atlanten nævner flere amerikanske aviser også, at den første dansker er på vej ud i rummet.

- En dansker, en russer og en kasakher blev onsdag sendt af sted. Andreas Mogensen er den første dansker i rummet, skriver Washington Post ifølge nyhedsbureauet AP.

Særligt i skandinaviske medier har interessen for danskerens rumrejse været stor. Flere svenske og norske aviser har bidt mærke i, at Andreas Mogensen er den første dansker i rummet.

Ifølge den norske avis Aftenposten skaber Andreas Mogensen forhåbninger om, at også en nordmand vil blive sendt ud i verdensrummet i fremtiden.

- Mens Norge stadig må kigge langt efter at få en astronaut sendt af sted, fik Danmark sin første mand i rummet onsdag morgen, skriver Aftenposten.

0 kommentarer
Vis kommentarer