Reggae får hunde til at chille

Hunde foretrækker reggaemusik, når de skal slappe af, viser ny forskning

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Hunde har som bekendt en bedre høresans end os mennesker, men har de også bedre musiksmag?

Det spørgsmål er nu åbent for debat, efter et nyt studie har konkluderet noget så usædvanligt, som at hunde foretrækker musikgenrerne reggae og soft rock. Det skriver huffingtonpost.com ifølge Videnskab.dk.

Forskerne har i samarbejde med det skotske Dyrenes Beskyttelse (SPCA) undersøgt stressniveauet hos hunde i dyreinternater, mens der blev spillet forskellige musikgenrer for hundene, herunder Motown, pop og klassisk.

Læs mere på Videnskab.dk: Hunde kan læse menneskers følelser

Både reggae og soft rock virker

Forskerne målte variationen i hjerteslag hos 38 hunde over fem dage, hvor hundene hørte forskellige musikgenrer. Herefter sammenholdt de målinger fra både før og under musikken, ligesom de sammenlignede de forskellige genrer.

Hjertemålerne afslørede, at reggae var bedst til at mindske hundenes stress.

- Overordnet var reaktionen på forskellige genrer blandet, og det fremhæver muligheden for, at vores hundevenner, ligesom mennesker, har deres egen individuelle musiksmag. Men når det er sagt, så viste reggae og soft rock de største positive forandringer i opførsel,-  siger Neil Evans, der er professor ved Glasgow University, ifølge Videnskab.dk til Huffington Post.

Læs mere på Videnskab.dk: Har hunde virkelig brug for tøj?

Vi vil hellere adoptere afslappede hunde

Neil Evans mener, at resultaterne er et godt argument for at spille musik på dyreinternater, der kan være meget stressende for nyankomne hunde.

- Vi vil gerne have, at hundene får så god en oplevelse som muligt på et internat,-  siger han og tilføjer, at reggae-musikken muligvis kan spille positivt ind i forhold til at finde et nyt hjem til hundene.

- Vi vil hellere have en hund, der ser mere afslappet ud, og som har overskud til at interagere.-

Andre artikler på Videnskab.dk

Aggressiv adfærd hos hunde ofte et tegn på smerte

Hunden er en bedre ven end søskende

Din hund forstår bogstaveligt talt, hvad du siger

1 kommentar
Vis kommentarer