Rum-nørd til nationen!: Astro-Andreas eksploderer ikke!

Der var højlydte klapsalver, da astronauten Andreas Mogensen var kommet over de første kritiske minutter i morges og samtidig en løftet pegefinger til Ekstra Bladets nationen!-brugere

Sådan reagerede folk, da Andreas Mogensen blev sendt op. (Foto: Niels Østergaard)

Flere tusindvis af danskere så med i morges, da den den 38-årige astronaut Andreas Mogensen blev den første dansker i rummet.

- Det var helt vildt. Det er simpelthen så stort, og min adrenalin pumper stadig rundt i kroppen, siger Mars-forsker, Asmus Koefoed, til Ekstra Bladet.

Han var en af de mange mennesker, der i dag var samlet på Planetariet I København for at følge rum-rejsen.

Spændingen var på sit højeste minutterne efter, at Andreas Mogensen var blevet sendt af sted

Så farlig er rejsen. (Foto: Ekstra Bladet)

Den mest kritiske fase ved opsendelsen var nemlig de første knap ni minutter, der bragte Sojus-fartøjet fra rumbasen Baikonur i Kasakhstan op i en højde på 220 kilometer.

- Vi ville ikke klappe efter opsendelsen. Først da Andreas gav 'thumbs up' efter nogle minutter, og da han efter de ni minutter smilede, kunne man smile og være lettet. Og der klappede vi, siger Ida, som var med Asmus Koefoed inde og se opsendelsen.

Og til de, der måtte være bekymret for Andreas ve og vel, lød det spydigt med adresse til særligt én gruppe Ekstra Bladet-læsere:

- Til alle mine nationen!-venner derhjemme; lad nu være med komme med alle de dumme kommentarer om, at Andreas eksploderer oppe i rummet, for det kommer ikke til at ske!

Se også: Minister: Andreas Mogensen er en dansk ambassadør

Også på nettet hylder danskerne også den 39-årige astronaut.

- Stor respekt til disse mænd og ikke mindst deres familier .. som vil offerer alt for forskningen skyld, skriver Birgitte på Ekstra Bladets facebookside.

Sådan så det ud, da raketten blev sendt op. (Foto: ESA)

Hvad synes du om opsendelsen? Skriv din kommentar nedenunder

40 kommentarer
Vis kommentarer