Se billedet: Forskere har fundet den sødeste 'valentins-dino' med hjerteformet hale

Nyt fossilfund fra Afrika tyder på en dinosaur med en ret speciel hale

Som det ses på billedet her, så er den centrale og yderste knogle i halen formet som et hjerte. Foto: Gorscak & O'Connor
Som det ses på billedet her, så er den centrale og yderste knogle i halen formet som et hjerte. Foto: Gorscak & O'Connor

Mød Mnyamawamtuka moyowamkia. Det er en god kandidat til at være den mest romantiske dinosaur, vi kender.

Forskere har nemlig fundet et fossil fra den, der viser, at dens hale var formet som et hjerte. Det skriver CNN ifølge Videnskab.dk.

Mnyamawamtuka moyowamkia blev fundet i Tanzania, og navnet er swahili og betyder noget i retning af 'dyret fra Mtuka med en hjerteformet hale'. Mtuka er et flodleje i Tanzania.

Læs også på Videnskab.dk: Internettet sladrer: Her er din sexfantasi

Fossilet er hidtil det eneste, der er fundet, som tilhører denne art.

Mnyamawamtuka moyowamkia tilhører den store, langhalsede titanosaur-art, og den levede for omkring 100 millioner år siden under kridttiden, i det vi i dag kender som Tanzania.

Fossilet er et af de mest komplette fra titanosaur-arten, der er fundet i Afrika, og det indeholder tænder, ribben, ryghvirvler, knogler fra lemmer og altså den mærkelige, hjerteformede knogle i halen.

Selvom titanosaur-arten var en af dem, der klarede sig bedst inden dinosaurernes masseuddøen, har der ikke været mange fossiler fra arten, og det har derfor været svært at få viden om deres tidlige evolutionære historie.

'Den nye dinosaur giver os vigtig viden om den afrikanske fauna, i en tid hvor der skete betydelige evolutionære ændringer', fortæller Judy Skog, programdirektør ved the National Science Foundation's Division of Earth Sciences, ifølge CNN.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Dyrker alle hanner sex med hvem som helst?

'Menneskeædende monster'-dino fundet i USA

Fem fantastiske uddøde væsner, der ikke er dinoer

5 kommentarer
Vis kommentarer