Seks meter lang bændelorm fundet i tarmen hos 38-årig mand

En kinesisk mand spiste råt kød i en årrække og endte med en seks meter lang bændelorm

(Foto: Wikimedia Commons)
(Foto: Wikimedia Commons)

En 38-årig kinesisk mand udviklede en seks meter lang bændelorm i sit tarmsystem efter at have spist råt kød i en årrække.

Det skriver The New England Journal of Medicine ifølge Videnskab.dk i en offentliggjort version af mandens patientjournal.

I løbet af de seneste to år havde den kinesiske mand søgt behandling for både mave- og tarmsmerter, men det var først, da manden viste et stykke af parasitten fra sin afføring til en læge, at han fik den rigtige diagnose.

Læs mere på Videnskab.dk: Katteparasitten T. gondii kan give skizofreni og OCD

'Det var fysisk, følelsesmæssigt og økonomisk udmattende for ham,' fortæller læge Jian Li fra den infektionsmedicinske afdeling på Remnin Hospital i Kina, der diagnosticerede manden, til LiveScience.com.

Manden havde forinden tabt mellem fem og ti kg og var blevet diagnosticeret med 'anæmi', der er et for lavt niveau af røde blodceller, som transporterer ilt rundt med blodet.

For at komme af med bændelormen fik manden et afførende middel af sin læge, og 2,5 time senere kunne han selv vinke farvel til den seks meter lange orm, da den kom ud den naturlige vej.

Læs mere på Videnskab.dk: Føj for s... Parasit-orm i din tarm er farligere, end vi troede

Tre måneder senere havde manden igen fået det fysisk bedre, og hans vægt og appetit vendte tilbage til deres normale udgangspunkt.

Bændelorme fra okse- og svinekød er 'oversete tropiske sygdomme', en kategori af infektionssygdomme der kun har fået ringe opmærksomhed indtil for nylig, fortæller dr. Peter Hotez fra Baylor College of Medicine in Houston i USA til LiveScience.com.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Storke spiser affald om vinteren

Hjernechip opløser sig selv efter brug

Du kan spise mange fødevarer længe efter udløbsdatoen

19 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere