Smukt eller klamt? Se ufødt føl i ponys livmoder

En stor fotokonkurrence har hyldet de flotteste billeder fra lægevidenskabens forunderlige verden. Vinderbilledet bliver kaldt både fascinerende og makabert

(Foto: Michael Frank, Royal Veterinary College / Welcome Images)
(Foto: Michael Frank, Royal Veterinary College / Welcome Images)

Vi mennesker forbinder normalt ikke dyrs indre organer med noget hverken kønt eller kunstnerisk syn.

Alligevel har billedet af en gravid ponys livmoder netop vundet førstepladsen for det flotteste billede i den anerkendte fotokonkurrence 'Welcome Images Awards', der hylder motiver med objekter fra lægevidenskabens verden, skriver Videnskab.dk.

- Billedet er fascinerende, trist, makabert og næsten brutalt. Men det er også fint, detaljeret og smukt. Det viser os et storslået væsen reduceret til denne triste og skrøbelige skabelse, som jeg finder meget ydmygende, siger en af konkurrencens dommere James Cutmore, der til daglig er billedredaktør på BBC Focus Magazine, til Livescience.com.

Se flere vilde billeder fra konkurrencen på Videnskab.dk

Konkurrencen er i år blevet afholdt for 14. gang i London, og den har ud over det smukke vinderbillede budt på motiver af alt fra kattetunger til musehjerner og 3D-printede menneske-ribben.

Et panel på 9 dygtige dommere har ud fra deres ekspertise udvalgt i alt 20 billeder, som nu udstilles på 11 forskellige videnskabscentre, museer og gallerier i Europa.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Årets flotteste videnskabelige foto

De flotteste mikroskopbilleder: kødædende havplante og flagermusefoster

Se det, før du tror det: Fisk æder fugl i luften

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere