TV: Er det her verdens vildeste robot?

Honda Robotics' verdensberømte robot, Asimo, besøger for første gang Skandinavien. Danskerne fik for første gang en lille smagsprøve på i Experimentarium onsdag

Her kan du se, hvad robotten Asimo kan (Foto: Julie Sørensen)

Den kan løbe, danse, servere kaffe, gå op og ned af trapper, tale og spille fodbold.

Det lyder som et menneske, men det er faktisk en robot skabt af Honda Robotics. Den har fået navnet Asimo, og onsdag blev den nyeste udgave præsenteret i Skandinavien for første gang.

Det skete på Experimentarium, hvor børn og voksne forundret så med, da Asimo viste sine mange evner. Den ligner mest af alt en lille astronaut, men med mobile led og en stærk balanceevne bevæger den sig praktisk talt som et menneske.

Det kan især ses, når den løber ved siden af en rigtig person:

Men Asimo kan meget mere end at løbe, og i fremtiden skal den kunne endnu mere, fortæller Thomas Larsen fra Honda Motor Europe.

- I fremtiden er det meningen, at den skal kunne fungere som en hjælp for blandt andet ældre mennesker. Der er et stykke vej, før den kan det endnu, men det er det, som er ambitionen med den, siger han.

Selvom der er et stykke vej endnu, så kan robotten bevæge hele kroppen, hvilket den illustrerede med en lille dans:

Asimo kan også danse, hvor den bruger hele kroppen, hvilket du kan se i klippet over artiklen!

Det har selvfølgelig krævet en hel del arbejde at udvikle så avanceret en robot. Her kan du se hele historien om, hvordan Asimo blev til:

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere