TV: Trods vanvidsstyrt - ny fartrekord på 'torpedo-cykel'

En gruppe studerende fra University of Liverpool i England satte i søndags ny verdensrekord for fart på cykel ved benkraft trods et farligt styrt få dage inden

Med Ken Buckley i førersædet af den specialbyggede ARION1-cykel kunne de studerende fra University of Liverpools Velocipede-hold i søndags måle cyklens topfart til godt 120 kilometer i timen, og den nye verdensrekord for fart på cykel ved benkraft var dermed i hus.

Se også: Video: Studerende sætter fartrekord for elbiler

Tre dage inden var rekordforsøget, der foregik i Nevada, USA, dog nær blevet afblæst, da et vindstød blæste til ARION1-cyklen og Ken Buckley styrtede med godt 88 kilometer i timen.

Se også: Dansk charterfly sætter fartrekord over Atlanten

Som man kan se i videoen ovenfor, slap Ken Buckley dog nogenlunde uskadt fra styrtet og kunne altså dermed gentage forsøget og slå rekorden søndag.

Her er båden, der sikrede den danske rekord Samfund - 12. sep. 2014 - kl. 18:39 TV: Kom med ombord på vinder-båden

Den hidtidige fartrekord på 108,5 kilometer i timen stammede fra 2002 og blev sat af Rob English ved et større rekordforsøgs-arrangement med det mundrette navn 'Human Powered Vehicle Association's World Human Powered Speed Challenge'.

Se også: TV: 187 km/t: Den her havetraktor klipper også kørekortet

I alt formåede Ken Buckley og holdet fra University of Liverpool at slå den gamle fartrekord tre gange, før ARION1-cyklen igen blev kørt i cykelskuret.

5 kommentarer
Vis kommentarer