Unger med flyveører ser sødere ud end andre børn

Andre mennesker tænker ikke grimme ting om børn med strittende ører. Tværtimod opfatter vi dem som ekstra søde, viser nyt studie

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Har du flyverører, stritører eller lyttelapperne ude? Ligegyldigt hvad er du et barn med mange navne, som tilmed er kært.

Forestillingen om at et sæt strittende ører automatisk medfører nedværdigende blikke fra omgivelserne, er nemlig blevet stærkt afkræftet. Det skriver Videnskab.dk:

Ifølge et nyt studie ser børn med udstående ører mere intelligente og nuttede ud, end hvis de havde almindelige ører. 

- Udstående ører fanger øjet, men ikke nødvendigvis på en negativ måde, siger øre-, næse-, og halsspecialist Dr. Ralph Litschel fra Cantonal Hospital St. Gallan i Schweiz, der er hovedforfatteren bag studiet.

Læs mere på Videnskab.dk: Har du et ansigt, som kvinderne kan lide?

Forskerne har i alt haft 20 børn med udstående ører til at lægge ansigt til forsøget.

40 billeder er blevet observeret af 20 uafhængige observatører - heraf var de 20 af billederne autentiske billeder af børnene, som naturen har skabt dem, og de andre 20 var photoshoppede billeder af, hvordan de ville se ud med indopererede ører.

Læs mere på Videnskab.dk: Test: Bliver du narret af et falsk smil?

Selvom man skulle tro, at efter-billedet umiddelbart også ville vække den største øjenfryd, har det ikke været tilfældet.

Ved at måle øjets reaktion på den visuelle stimulering er forskerne kommet frem til, at stritørerne på det første billede på ingen måde kan forbindes til social stigmatisering - tværtimod. 

Dr. Ralph Litschel fortæller, at en del af de børn, som deltog i studiet, for de 20 observatører fremstod mere nuttede med stritører end uden.

Andre artikler på Videnskab.dk:

Liderlige koalaer har det vildeste brøl:

Edderkop brækker penis af og forsvarer mage:

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere