Vildt fund: Kæmpe koralrev opdaget

Ude for USA’s østkyst fandt en gruppe forskere tilfældigvis et enormt koralrev under ubåds-dyk.

Kilometer efter kilometer af koralrev.

Det var, hvad et hold forskere pludselig befandt sig midt i under et nyligt ubåds-dyk i Atlanterhavet, som bød på en noget anden opdagelse, end de havde forventet.

Sådan skriver Washington Post ifølge Videnskab.dk

Det viste sig nemlig, at en kæmpe gruppe af koralrev pryder sammenlagt et omtrent 150 kilometer langt stykke af havets bund - omkring 250 kilometer ud for kystbyen Charleston, South Carolina.

Læs mere på Videnskab.dk: Sære væsner i Stillehavet fanget på kamera

Opdagelsen skete i forbindelse med et forskningsprojekt under navnet Deep Sea, som skal undersøge havet ud for staterne Virginia, North Carolina og South Carolina på USA’s østkyst.

Forskernes nysgerrighed blev vækket af, hvad der lignede høje klipper af døde koralrester beklædt med levende koraller, som de besluttede sig for at undersøge nærmere.

Men ikke en eneste klippe fandt de. Kun et enormt og levende koralrev, der kan have groet på havbunden lige så længe, som mennesker har beboet Jorden.

Læs mere på Videnskab.dk: Din guide til sex i naturen

På trods af alderen og den betydelige størrelse samt de adskillige skibs- og flyruter, der er etableret henover denne del af Atlanten, har vi ikke haft den fjerneste anelse om revets eksistens før nu.

Koralrev spiller en vigtig rolle i havets næringskredsløb, og derfor håber forskerne at kunne frede de pågældende områder for Trump-regeringens planer om at lovliggøre olieboringer visse steder på havet.

Andre artikler på Videnskab.dk

Syge søstjerner falder fra hinanden

Fascinerende billeder: Kæmpefossiler fra massestranding af hvaler

Spøgelsesansigter og ukendt tekst fundet i bog fra middelalderen

 

68 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere