Vindue styrtede ned midt i Aarhus

MIRAKEL: Et 160 gange 170 centimeter stort vindue fra Bruuns Galleri i midten af Aarhus smadrede mod befærdet gade - ingen kom noget til 

Sådan så Bruuns Galleri ud ude fra, inden Aarhus Stiftstidende flyttede ind i ny bygning tæt ved butikscentret. Foto Klaus Gottfredsen
Sådan så Bruuns Galleri ud ude fra, inden Aarhus Stiftstidende flyttede ind i ny bygning tæt ved butikscentret. Foto Klaus Gottfredsen

Det må betegnes som lidt af et mirakel, at ingen kom noget til, da uheldet var ude mandag ved 13-tiden i det centrale Aarhus.

Her styrtede et 160 gange 170 centimeter stort flugtvindue ned fra butikscentret Bruuns Galleri. Da vinduet smadrede mod den normalt meget befærdede M.P Bruunsgade, var der til alt held ingen forbipassérende på nedfaldspunktet. Havde der været det, ville et tragisk udfald have været en sandsynlig konsekvens.

Årsagen til uheldet er, at flere personer har åbnet vinduet for at lufte ud, selv om det er plomberet og markeret på vinduet, at det er et flugtvindue.

Centerchef i Bruuns Galleri, Claus Brændgaard, siger til Aarhus Stiftstidende, at de ansvarlige personer har fået reprimander, og at det er blevet indskærpet over for dem, at man ikke bruger butikscentrets flugtvinduer til udluftning.

Indskærpelsen står dog ikke alene. Bruuns Galleri har ifølge Claus Brændgaard undersøgt samtlige fire flugtvinduer i centret, og det markeres nu tydeligere, at vinduerne ikke må bruges til udluftning, men kun til flugt i nødstilfælde. De øvrige vinduer var intakte og plomberingerne ubrudte, da de blev undersøgt efter mandagens uhyggelige oplevelse.

- Vinduet er en redningsåbning, som skal kunne bruges til at redde folk ud ved brand. Det er ellers ikke egnet til at blive åbnet, og det må man ikke, siger Claus Brændgaard til Aarhus Stiftstidende.

1 af 3 Bruuns Galleri set fra M.P Bruunsgade, hvor vinduet faldt ned. Foto Carsten Andreasen
2 af 3 Bruuns Galleri er bygget sammen med banegården i Aarhus og har dagligt tusindvis af kunder. Foto Gregers Overvad
3 af 3 Sådan så Bruuns Galleri ud ude fra, inden Aarhus Stiftstidende flyttede ind i ny bygning tæt ved butikscentret. Foto Klaus Gottfredsen
30 kommentarer
Vis kommentarer