WHO: Ebola ikke længere ekstraordinær sundhedstrussel

Ebola udgør ikke længere en ekstraordinær sundhedstrussel i Vestafrika, skriver WHO på Twitter. Risikoen for spredning af virus betegnes som lav

Ebola udgør ikke længere en ekstraordinær sundhedstrussel i Vestafrika, skriver WHO på Twitter.

Risikoen for spredning af virus betegnes som lav.

Generaldirektøren i Verdenssundhedsorganisationen understreger dog, at lokale sundhedsmyndigheder fortsat skal være på vagt, og kapaciteten til behandling skal opretholdes.

Beslutningen er truffet efter et møde i FN-organisationens krisekomité, hvor et ekspertpanel har præsenteret generaldirektør, Margaret Chan, for den aktuelle situation omkring ebola i Vestafrika.

På mødet tirsdag fremlagde eksperter fra Sierra Leone, Guinea og Liberia, hvordan de vestafrikanske lande har håndteret og levet op til retningslinjerne fra WHO-kontoret i Genève.

Zikavirus spredes med myggen Aedes aegypti. (Foto: Wikimedia Commons) Videnskab & teknik - 28. jan. 2016 - kl. 06:52 Goddag zika, på gensyn ebola: Disse sygdomme truer verden

Alle lande har udstået en 42 dage lang observationsperiode og yderligere 90 dages overvågning, siden det senest konstaterede tilfælde af ebola.

Der har dog løbende været nye tilfælde, men de er blevet håndteret hurtigt, så spredning er undgået, fremgår det af en pressemeddelelse fra WHO.

I denne måned er mindst to mennesker døde af ebola i Guinea ifølge landets sundhedsmyndigheder.

Fem er døde af sygdommen siden december, da landet blev erklæret fri for den stærkt livstruende sygdom.

Zikavirussen skader ikke voksne, men kan med stor sandsynlighed føre til skader på fostre (Foto: AP) Samfund - 29. jan. 2016 - kl. 07:46 Dansk professor: Zika-virus vil sprede sig voldsomt

- Siden sygdommens genopblussen har vi registreret fem døde - tre af dem sandsynlige og to bekræftet, sagde en talsmand for regeringens enhed til bekæmpelse af ebola onsdag i sidste uge.

Nabolandet Liberia, der tidligere har været ramt af ebolaepidemien, og som i januar blev erklæret fri for sygdommen, valgte før påske at lukke sin grænse til Guinea.

Ebola, der i sidste fase kan føre til indre blødninger og død, har siden 2013 kostet 11.300 mennesker livet i de to lande og Sierra Leone. Det fik dengang FN til at slå alarm.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere