Annonce:
Annonce:

YouTube vil blokere falske oplysninger om godkendte vacciner

Det skal ikke længere være muligt at lancere falske oplysninger om godkendte vacciner, skriver YouTube

En demonstration i New York City mod covid-vacciner tidligere i september. Nu strammer YouTube reglerne for, hvad man må bruge det store onlinemedie til at formidle, når det gælder godkendte vacciner.
 Foto: Spencer Platt/Ritzau Scanpix
En demonstration i New York City mod covid-vacciner tidligere i september. Nu strammer YouTube reglerne for, hvad man må bruge det store onlinemedie til at formidle, når det gælder godkendte vacciner. Foto: Spencer Platt/Ritzau Scanpix
Annonce:

YouTube vil blokere indehold, der spreder løgne om godkendte vacciner.

Dermed udvider det populære medie sit forbud mod falske informationer om godkendte covid-vacciner. Det skriver YouTube på sin blog.

De godkendte covid-vacciner har fået en betinget godkendelse.

Det indebærer, at en vaccine kan godkendes, inden langtidsdata for virkning og bivirkninger er tilgængelig fra afsluttede fase 3 forsøg, hvilket typisk tager 2-3 år.

Bevæggrunden for en betinget godkendelse har været at gøre covid-vacciner tilgængelige så hurtigt som muligt.

En betinget godkendelse gives for et år og kan forlænges årligt.

Indhold, som YouTube ikke vil tillade, er for eksempel, at influenzavaccine rammer evnen til at få børn. At MFR-vaccinen til børn mod mæslinger, fåresyge og røde hunde kan føre til autisme.

Annonce:

Onlinemediet, der ejes af Googles moderselskab Alphabet, forbyder også flere kanaler, der styres af kendte antivaccine-aktivister. Heriblandt Joseph Mercola, skriver Reuters.

Mercolas hjemmeside har onsdag svaret igen på YouTubes indgreb.

- Vi står samlet verden over, og vi vil ikke leve i frygt, vi vil stå sammen og genoprette vores friheder, hedder det.

I Rusland fik det statsdrevne tv-selskab RL tirsdag fjernet indhold på YouTube fra dets tysksprogede kanal. Det skete med henvisning til, at tv-selskabet har bragt falske oplysninger om covid-vacciner.

Den russiske regering har onsdag svaret igen og truer med at blokere for YouTube i Rusland.

YouTubes beslutning kommer på et tidspunkt, hvor andre techgiganter som Facebook og Twitter kritiseres for ikke at gøre nok for at stoppe spredningen af usande oplysninger om sundhed og vacciner.

YouTube understreger i sin blog, at der stadig på dets tjeneste vil være plads til kritik og debat om videnskaben bag vaccinerne.

Det samme vil der være for personlige oplevelser med vaccinerne. Så længe de holder sig inden for YouTubes regler om vaccinerne.

- Dagens opdatering af politikken er et vigtigt skridt til at behandle misinformation om vacciner og sundhed på vores platform, hedder det.

Og selskabet lover at gå længere endnu for at sikre 'kvalitetsinformation' på YouTube.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: